Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Philips εξαγόρασε την HealthTech Startup Medumo

Ο ολλανδικός όμιλος τεχνολογίας Philips εξαγόρασε την Medumo, μια μικρή HealthTech startup με έδρα την Βοστώνη, σύμφωνα με το CNBC.

Η Medumo χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS για την παροχή εντολών στους ασθενείς, για λογαριασμό των νοσοκομειακών πελατών της. Για την Philips, απόκτηση της startup θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για την κατασκευή μιας υπηρεσίας για τους ήδη υπάρχοντες πελάτες που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας.

Εκπρόσωπος της Philips επιβεβαίωσε ότι “η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία για την απόκτηση της HealthTech startup Medumo […], η οποία θα προσφέρει μια προηγμένη υπηρεσία διαχείρισης ασθενών (DPM) στο διευρυμένο χαρτοφυλάκιο διαγνωστικών ψηφιακών υπηρεσιών της Philips.”

Τόσο η Philips, όσο και άλλες παραδοσιακές healthtech εταιρείες προσπαθούν να ανταγωνιστούν, με κινήσεις όπως αυτή η εξαγορά, τεχνολογικούς “γίγαντες” όπως οι Amazon, Apple και Alphabet που “χτίζουν” τις δικές τους επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Η Medumo, ιδρύθηκε το 2013 και απασχολεί μόλις 30 άτομα. Ανάμεσα στους πελάτες της είναι το Νοσοκομείο Παιδιών της Βοστώνης αλλά και το νοσοκομείο του Harvard Brigham Health, το οποίο πρόσφατα δήλωσε ότι η Medumo είναι μια από τις καλύτερες startups.

Η HealthTech startup, η οποία είναι απόφοιτος του προγράμματος επιτάχυνσης Y Combinator και του προγράμματος healthtech MassChallenge, σήκωσε ένα μικρό γύρο seed χρηματοδότησης το 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις