Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ING δοκιμάζει εφαρμογή που “μετατρέπει” τα κινητά σε τερματικά POS

Η ολλανδική τράπεζα ING, σε συνεργασία με την Mastercard, δοκιμάζει πιλοτικά εφαρμογή, η οποία μετατρέπει κινητά τηλέφωνα σε τερματικά POS.

Η εφαρμογή, η οποία «απειλεί» τις τεχνολογίες POS άλλων εταιρειών όπως η Square καθώς δεν απαιτεί πρόσθετα plug ins για να λειτουργήσει, δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε 200 μικρές επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεδομένα συναλλαγών που διαβιβάζονται μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται σε cloud, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση και να ελέγχουν το απόθεμά τους και τις καθημερινές τους συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο.

Η ING είναι η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα που δοκιμάζει τέτοια υπηρεσία σε εμπορικές συνθήκες. «Η εφαρμογή είναι ιδανική για μικρότερες επιχειρήσεις χωρίς χωρίς παραδοσιακή ταμειακή μηχανή ή για επιχειρήσεις με χαμηλό όγκο συναλλαγών που βρίσκονται συχνά εν κινήσει», δήλωσε ο Abidin Gürsel Akbatur, επικεφαλής του έργου και του κέντρο πληρωμών της ING. «Επιτρέπει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να δέχονται πληρωμές οποτεδήποτε και οπουδήποτε, χωρίς να χρειαστεί να επενδύσουν σε ακριβά τερματικά».

Σύμφωνα με την Mastercard, υπάρχουν 1,5 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκατομμύρια άλλοι ιδιοκτήτες μικροεπιχειρήσεων, όπως οδηγοί ταξί και ηλεκτρολόγοι που μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να μειώσουν τα έξοδά τους υιοθετώντας ψηφιακές πληρωμές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις