Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

1,5 εκατ. δολάρια σήκωσε η MedTech Flow για να θεραπεύσει την κατάθλιψη

Η MedTech εταιρεία Flow, ανακοίνωσε ότι σήκωσε 1,5 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Khosla Ventures, με σκοπό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας με την επιστήμη και την τεχνολογία.

Καθώς η startup “λανσαρίστηκε” μόλις τον Ιούνιο του 2019 σε Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επέκτασή της και την χρηματοδότηση κλινικών μελετών, οι οποίες θα “συστήσουν” την εταιρεία στις κλινικές υγείες.

Σύμφωνα με το Tech.eu, Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 από τους Daniel Mansson και Erik Rehn, οι οποίοι είχαν κοινό υπόβαθρο στην κλινική ψυχολογία, τα υπολογιστικά δίκτυα και την υπολογιστική νευροεπιστήμη. Ίδρυσαν την Flow για να αλλάξουν την θεραπεία της κατάθλιψης – μιας ασθένειας που επηρεάζει πάνω από 300 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως και προκαλεί περισσότερους θανάτους από τον πόλεμο, την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα, μαζί.

Το πρώτο προϊόν της Flow βασίζεται στη διασταύρωση του medtech, της ψηφιακής υγείας, του hardware, της ψυχολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Συνδυάζει ένα φορέσιμο gadget που διεγείρει τον εγκέφαλο και ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε app, τα οποία θεραπεύουν την κατάθλιψη “στο σπίτι”.

Τα άτομα που διαγιγνώσκονται με κατάθλιψη συχνά έχουν χαμηλότερη δραστηριότητα στον αριστερό πρόσθιο φλοιό του εγκεφάλου τους. Η ιατρική συσκευή Flow παρέχει ένα ήπιο ηλεκτρικό σήμα για την τόνωση αυτής της περιοχής και την εξισορρόπηση της δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι χρήστες αλληλεπιδρούν με μια εφαρμογή εικονικής θεραπείας που παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για διάφορα θέματα, όπως βελτιωμένο ύπνο, διατροφή, διαλογισμό και άσκηση. Μια σειρά ελεγχόμενων δοκιμών που δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine, έδειξαν ότι η εγκεφαλική διέγερση, σαν αυτή που χρησιμοποιείται από την Flow, έχει παρόμοια επίδραση με τα αντικαταθλιπτικά αλλά με λιγότερες και λιγότερο σοβαρές παρενέργειες.

Ο Daniel Mansson, κλινικός ψυχολόγος και συνιδρυτής της Flow, πιστεύει ότι η λύση της startup μπορεί να “βελτιώσει το επίπεδο φροντίδας και να μειώσει το κόστος της παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης”. “Με το οικονομικό κόστος των ψυχικών νόσων μόνο στην Αγγλία, να υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια ετησίως, υπάρχει σίγουρα μια ανάγκη αλλαγής. […] Η Flow σκοπεύει να συνεργαστεί με τον FDA για να λάβει άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις