Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mastercard και SumUp ενισχύουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ευρώπη

Mastercard και SumUp ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να αυξήσουν την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσα στην επόμενη πενταετία, η Mastercard και η SumUp θα δώσουν σε εκατομμύρια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη δυνατότητα να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές χρησιμοποιώντας τερματικά καρτών SumUp ή ψηφιακές συσκευές όπως smartphones ή wristbands, ανακοίνωσε η Mastercard σε δελτίο τύπου την Πέμπτη.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την SumUp, έναν πρωτοπόρο πάροχο συσκευών πληρωμών για τον τομέα των μικρών επιχειρήσεων”, δήλωσε ο Jason Lane, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Mastercard. “Η κλίμακα και το εύρος αυτής της συνεργασίας θα προωθήσει σημαντικά την αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ευρώπη.”

“Υπάρχει ένα ‘κενό’ στην αποδοχή καρτών, το οποίο υφίσταται επειδή οι μικρότερες επιχειρήσεις ιστορικά δεν εξυπηρετούνται σωστά από τους παραδοσιακούς παρόχους πληρωμών”, δήλωσε ο Marcel Schneider, CCO & EVP Europe στο SumUp. “Το 10% κάθε πληθυσμού πρέπει να είναι σε θέση να δέχεται κάρτες πληρωμής, αλλά μόνο το 1% περίπου το κάνει. Αυτό το κενό θέλουν να καλύψουν οι SumUp και Mastercard με αυτή τη συνεργασία. “

Τα στοιχεία της SumUp δείχνουν ότι οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτυχθούν έως 60% αρχίζοντας να δέχονται πληρωμές με κάρτες ενώ η έρευνα της Mastercard δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, οι νέοι αποδέκτες πληρωμών με κάρτα εμφανίζουν αύξηση 10-15% στον μέσο όρο των συναλλαγών τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις