Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Norbloc στην πρώτη κοινοπραξία Know Your Customer στα ΗΑΕ

H Ελληνο-Σουηδική εταιρεία Norbloc, η οποία ασχολείται με θέματα customer onboarding και KYC, συνεργάζεται με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Κέντρο του Ντουμπάι (Dubai International Financial Centre – DIFC) και την Mashreq Bank, στην πρώτη κοινοπραξία κοινοποίησης δεδομένων Know Your Customer (KYC) μέσω Blockchain στην περιοχή.

Η πρωτοβουλία αυτή θα διευκολύνει την ταχύτερη και ασφαλέστερη ανταλλαγή των ψηφιοποιημένων KYC στοιχείων και σχετικών υποστηρικτικών τεκμηρίων των πελατών των τραπεζών, μέσω του blockchain KYC οικοσυστήματος της norbloc.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 1ο τρίμηνο του 2020, τα νομικά πρόσωπα και οι εταιρείες στα ΗΑΕ θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ψηφιακά ένα ενιαίο αρχείο KYC, το οποίο θα πιστοποιείται και θα επιτρέπει την ταυτόχρονη ανταλλαγή των δεδομένων με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μειώνοντας καθοριστικά τον χρόνο απόκτησης τραπεζικού λογαριασμού για τις νεοϊδρυθείσες εταιρείες.

Παράλληλα, θα μειώσει τις χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες διαχείρισης και ανανέωσης των δεδομένων KYC για τις υφιστάμενες εταιρείες, βελτιώνοντας την ευκολία και ταχύτητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς και αναβαθμίζοντας τα πρότυπα της δέουσας επιμέλειας των πελατών στα ΗΑΕ, σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις του ξεπλύματος χρήματος, της αποτροπής χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλων σχετικών απειλών κατά της ακεραιότητας του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος.

Η Συμφωνία Κοινοπραξίας (Consortium Agreement) των τριών μερών, προβλέπει την μελλοντική επέκταση του οικοσυστήματος με την συμμετοχή επιπλέον τραπεζών, κρατικών φορέων, καθώς και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και αρχών αδειοδότησης στην blockchain KYC πλατφόρμα της norbloc.

Η Norbloc, η οποία ιδρύθηκε το 2016, είναι μια FinTech – Regtech Startup η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ταυτοποίησης πελατειακής βάσης ή Know Your Customer (KYC). Έχει την έδρα της στη Σουηδία και γραφεία στην Αθήνα για την ανάπτυξη των τεχνολογικών υποδομών της πλατφόρμας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις