Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Recogni: Χρηματοδότηση 25 εκατ. δολαρίων με συμμετοχή BMW και Toyota

Η startup Recogni Inc., η οποία έχει σχεδιάσει μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης για αυτόνομα οχήματα, ανακοίνωσε χθες ότι σήκωσε μια χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. με επικεφαλής την GreatPoint Ventures και συμμετοχή των BMW i Ventures, Toyota AI Ventures, Faurecia, Fluxunit και DNS Capital.

“Η ικανότητα επεξεργασίας δεδομένων αισθητήρων αποτελεσματικά και σε πραγματικό χρόνο είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων”, δήλωσε ο Marcus Behrendt, εταίρος στην BMW i Ventures. “Πιστεύουμε ότι η Recogni έχει τη σωστή προσέγγιση και μια έμπειρη ομάδα που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να εργάζεται για την κατασκευή ημιαυτόνομων και πλήρως αυτόνομων οχημάτων.” 

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2018 με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, καλείται να λύσει το πρόβλημα της λήψης “γρήγορων αποφάσεων” των αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 3,4 και 5. Οι ιδρυτές της εταιρείας διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα της σχεδίασης συστημάτων και της AI.

“Τα προβλήματα που υπάρχουν στο οικοσύστημα αυτονομίας επιπέδου 2+, 3, 4 και 5 αφορούν τη ‘μετάβαση’ των αυτόνομων οχημάτων από τη συλλογή/παραγωγή δεδομένων εκπαίδευσης στη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Αυτά τα οχήματα χρειάζονται την απόδοση ενός ολόκληρου κέντρου δεδομένων ενώ καταναλώνουν ελάχιστες ποσότητες ενέργειας», δήλωσε ο RK Anand, Διευθύνων Σύμβουλος της Recogni.

«Αξιοποιώντας το υπόβαθρό μας στη μηχανική μάθηση, το computer vision, και τον σχεδιασμό συστημάτων, σχεδιάζουμε ένα νέο σύστημα που ωφελεί τη βιομηχανία αυτοκινήτων με πολύ υψηλή αποδοτικότητα και πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτός ο γύρος, ένας από τους μεγαλύτερους γύρους χρηματοδότησης που έχει σηκώσει AI εταιρεία της Silicon Valley, είναι η απόδειξη της εμπειρίας μας και της υπεύθυνης προσέγγισης μας”, κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις