Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

OMFIF: H ΤτΕ «δίνει τον τόνο» για ένα βιώσιμο χρηματοοικονομικό σύστημα

H Τράπεζα της Ελλάδος είναι πρωτοπόρος στην προώθηση ενός βιώσιμου χρηματοοικονομικού συστήματος (sustainable finance), καθώς μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Αγγλίας είναι οι τρεις κεντρικές τράπεζες που αναδεικνύουν το θέμα της κλιματικής αλλαγής περισσότερο από κάθε άλλη. Επιπλέον, ο Διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας έχει πραγματοποιήσει την περίοδο 2018-2019 τις περισσότερες ομιλίες για το θέμα αυτό σε σχέση με τους ομολόγους του των άλλων κεντρικών τραπεζών.

Αυτό αναφέρει το OMFIF (Official Monetary and Financial Institutions Forum) στην τελευταία του έκθεση με θέμα τις κεντρικές τράπεζες και την κλιματική αλλαγή. Το OMFIF είναι ένα ανεξάρτητο φόρουμ που ασχολείται με θέματα κεντρικών τραπεζών, οικονομικής πολιτικής και δημοσίων επενδύσεων και έχει έδρα το Λονδίνο. Σε ένα χθεσινό tweet του μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι αυτές οι τρεις τράπεζες «δίνουν τον τόνο» για ένα βιώσιμο χρηματοοικονομικό σύστημα και παραθέτει τις φωτογραφίες του κ. Στουρνάρα, του Μάριο Ντράγκι της EKT και του Μαρκ Κάρνεϊ της Τράπεζας της Αγγλίας, τονίζοντας ότι είναι οι τρεις κεντρικοί τραπεζίτες που ασχολούνται περισσότερο με την κλιματική κρίση.

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια κοινότητα των κεντρικών τραπεζών έχει στρέψει την προσοχή της στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, καθώς η μεταβολή του κλίματος αποτελεί σημαντικό κίνδυνο με επιπτώσεις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές. Στόχος των δράσεων των κεντρικών τραπεζών είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και του χρηματοοικονομικού συστήματος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις