Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Wellington Partners “ετοιμάζεται” για νέες Ευρωπαϊκές επενδύσεις

Η Wellington Partners, VC με έδρα το Μόναχο, το οποίο επενδύει σε εταιρείες αρχικού σταδίου που ασχολούνται με τις βιολογικές επιστήμες, ανακοίνωσε ότι “έκλεισε” το πέμπτο του fund, ονόματι Wellington Partners Life Science Fund V (WPLS-V), στα 210 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο fund που έχει συγκεντρώσει VC για τέτοιου είδους εταιρείες.

Το VC θα επενδύσει το WPLS-V σε 15-20 εταιρείες που εστιάζουν σε νέες πλατφόρμες βιοτεχνολογίας, νέες θεραπευτικές μεθόδους, ιατρικές συσκευές ενώ θα γίνουν και επιλεγμένες επενδύσεις στους τομείς της διάγνωσης και της ψηφιακής ιατρικής. Το νέο fund, όπως και το προηγούμενο, θα “στοχεύσει” κατά κύριο λόγο σε Ευρωπαϊκές startups -με έμφαση στις γερμανόφωνες περιοχές- αλλά θα εξετάσει επιλεκτικά  ενδεχόμενες ευκαιρίες στη Βόρεια Αμερική ή την Ασία.

Στο fund συμμετείχαν διεθνείς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των KfW Capital, Talanx,UTIMCO και του Πανεπιστημίου του Tέξας/Texas A&M Investment Company. Υφιστάμενοι επενδυτές, όπως το European Investment Fund και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμμετείχαν επίσης στην χρηματοδότηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις