Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το FinTech σήμερα: Οι αναδυόμενες αγορές και οι χρήστες παγκοσμίως

Το FinTech, η ψηφιακή οικονομία και οι διάφορες εφαρμογές της, ξεκίνησε στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από περίπου 10 χρόνια και πλέον έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως.

Η μαζική αυτή εξάπλωση του FinTech φαίνεται από τα FinTech Hubs – πόλεις που συγκεντρώνουν startups, ταλέντα και χρηματοδοτήσεις- τα οποία πολλαπλασιάζονται αποδιοργανώνοντας το πεδίο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η βιομηχανία του FinTech είναι πιο ώριμη από ποτέ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει “χώρος” για περαιτέρω εξέλιξη. Το γεγονός ότι πολλοί νέοι παίκτες “μπαίνουν” συνεχώς στον χώρο, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple, αλλά και το ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών αυξάνεται αναλόγως, δείχνει ακριβώς αυτά τα περιθώρια που υπάρχουν, σύμφωνα με την έρευνα The Global Fintech Landscape του Business Insider.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας 
  • Εκτός από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν πολλές άλλες χώρες που αναπτύσσουν ισχυρούς “κόμβους” Fintech. Η Αυστραλία, η Ελβετία και η Κίνα, οι οποίες παρουσιάζονται σε αυτή την έρευνα, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα σταθερά οικονομικά κέντρα του Σίδνεϊ, της Ζυρίχης και της Σαγκάης, αντίστοιχα, για να προωθήσουν την ανάπτυξη του FinTech και να προσελκύσουν χρηματοδότηση.
  • Υπάρχουν επίσης ορισμένες αναδυόμενες αγορές FinTech, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Ισραήλ και του Καναδά, οι οποίες είναι πιθανό να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο οικοσύστημα στο μέλλον. Αυτές οι χώρες έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν ταχέως FinTech hubs, καθώς και υποστηρικτικά ρυθμιστικά περιβάλλοντα, που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να “κατακτήσουν” ισχυρές θέσεις στην ευρύτερη σκηνή.
  • Πολλά Fintech hubs πιθανώς θα μεταμορφωθούν σε μεγάλους “παίκτες”. Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τους επενδυτές να εκτιμούν ολοένα και περισσότερο τις ευκαιρίες στις νέες αγορές, με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση του Fintech διαφοροποιηθεί αρκετά στο μέλλον, ιδιαίτερα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις