Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SafetyWing σήκωσε 3,5 εκατ. δολ. για να “χτίσει” ένα κράτος πρόνοιας στο διαδίκτυο

Η Νορβηγική SafetyWing, startup που δημιούργησε τα πρώτα “διεθνή” ασφαλιστικά πακέτα, εξασφάλισε 3,5 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο seed χρηματοδότησης με επικεφαλής την  byFounders, και συμμετοχή των Credit Ease Fintech Fund and DG Incubation.

Η SafetyWing ιδρύθηκε το 2017 για να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τότε: το γεγονός ότι τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλισης, όπως οι ασφάλειες υγείας, είναι εθνικά και διατίθενται μόνο στη χώρα καταγωγής κάποιου. “Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, χτίζουμε το πρώτο παγκόσμιο δίχτυ κοινωνικής ασφάλισης: ένα κράτος πρόνοιας στο διαδίκτυο”, εξηγεί ο συνιδρυτής και CEO of SafetyWing, Sondre Rasch.

Η SafetyWing λάνσαρε το 2018 το πρώτο της προϊόν, μια συνδρομητική ασφάλεια υγείας, η οποία ξεκινά από 37 δολάρια το μήνα και απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. “Ο τυπικός πελάτης μας είναι ένας ψηφιακός νομάς- ένας επιχειρηματίας, ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή ένας υπάλληλος startup που εργάζεται εξ αποστάσεως”, αναφέρει ο Rasch.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις