826 παράνομες FinTech Startups εντοπίστηκαν φέτος στην Ινδονησία

826 παράνομες startups εντόπισαν και έκλεισαν φέτος οι αρχές της Ινδονησίας, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις μη εξουσιοδοτημένες FinTechs.

Όπως αναφέρει στο Bloomberg στέλεχος της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, αυτές οι εταιρείες είναι δύσκολο να εντοπιστούν γιατί λειτουργούν  μέσω websites, εφαρμογών για κινητά και social media. Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών στράφηκε στην αστυνομία και στο κοινό προκειμένου να βρει αυτές τις εταιρείες, που συχνά προσφέρουν εύκολα δάνεια.

Η Ινδονησία θεωρείται “δημοφιλής προορισμός” για τις FinTech Startups καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες ή πιστωτικές κάρτες και υπάρχει ένα τεράστιο κενό μεταξύ προσφοράς και ζήτησης για οικονομικές υπηρεσίες. Το κενό αυτό αποτελεί παράλληλα και τον μεγαλύτερο “κίνδυνο” αφού η κοινωνία δελεάζεται από προσφορές δανείων “χωρίς ταλαιπωρία”.

Οι παράνομες fintechs εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός και, όπως αναφέρει το Bloomberg, χρεώνουν υπερβολικά επιτόκια και χρησιμοποιούν ανήθικες μεθόδους, απειλές και διώξεις για τον εκφοβισμό των πελατών.

Συνολικά από πέρυσι, οι αρχές της Ινδονησίας έχουν κλείσει 1,230 παράνομες fintechs.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις