Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διπλασιάστηκαν μέσα σε έξι μήνες οι ηλεκτρονικές επιθέσεις σε βιομηχανίες

Τη Δευτέρα, η ομάδα X-Force IRIS της IBM, δημοσίευσε νέα έρευνα βασισμένη σε πρόσφατες κυβερνο-επιθέσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, από την οποία προκύπτει μια “τάση” αύξησης του καταστροφικού κακόβουλου λογισμικού.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι οι ηλεκτρονικές επιθέσεις που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν ζημιές έχουν διπλασιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες ενώ το 50% των “στόχων” είναι βιομηχανίες,

Οι επιθέσεις στις οποίες αναφέρεται η έρευνα της IBM βασίζονται σε συγκεκριμένες μορφές κακόβουλου κώδικα, οι οποίες σύμφωνα με το ZDNet είναι σχεδιασμένες για να προκαλούν ζημιές και όχι για κρυφή παρακολούθηση ή κλοπή δεδομένων. “Μπαίνοντας” στο σύστημα μιας εταιρείας, έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν PCs, να διαγράψουν αρχεία και να καταστήσουν υπηρεσίες μη λειτουργικές.

Παρακάτω παρατίθεται ένα “χρονικό” καταστροφικών επιθέσεων σε μεγάλες βιομηχανίες:

screenshot-2019-08-05-at-17-51-10.png

Υπολογίζεται ότι πάνω από 12.000 υπολογιστές – θέσεις εργασίας επηρεάζονται από μια “επιτυχημένη” ηλεκτρονική επίθεση, ενώ χρειάζονται κατά μέσο όρο 512 ώρες προκειμένου να επανέλθει το εκάστοτε σύστημα.

Σε μερικές από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις που έχει εμπλακεί η X-Force, η αποκατάσταση μπορεί να διαρκέσει έως και 1.200 ώρες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις