Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Automattic “έκλεψε” το Tumblr από τα χέρια του Pornhub

Οι “παλαιότεροι” από εμάς θα θυμούνται το Tumblr, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης βασισμένο στα Blogs, το οποίο είχε μια έντονη αρτιστική αλλά και πορνογραφική χροιά και 450 εκατομμύρια χρήστες. Το 2013 εξαγοράστηκε από την Yahoo για 1,1 δισ. δολάρια και το 2017 πέρασε στην Verizon.

Η Verizon προφανώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πορνογραφική κοινότητα του Tumblr και απαγόρευσε αυτό το περιεχόμενο, με το Tumblr να χάνει μεγάλο μέρος του κοινού του. Παρόλα αυτά παραμένει ένα από τα πιο εύχρηστα και άμεσα συστήματα για Blogs στον κόσμο.

Η πρόθεση της Verizon ήταν ξεκάθαρη, ήθελε να “ξεφορτωθεί” το Tumblr αλλά το “πρόβλημα” ήταν ότι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος ήταν το Pornhub. Προφανώς μπήκαν τα “μεγάλα μέσα” και εμφανίστηκε “από μηχανής θεός” η Automattic, η εταιρεία πίσω από την WordPress.

To deal έχει σχεδόν κλείσει με το ποσό της εξαγοράς να είναι αρκετά κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλη πηγή το φέρνει κάτω από 10 εκατομμύρια! Η Automattic θα πάρει και τους 200 υπαλλήλους της Tumblr και σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal θα κρατήσει ενεργή την απαγόρευση του πορνογραφικού περιεχομένου.

Ίσως τελικά να ήταν καλύτερα το Tumblr να πήγαινε προς Pornhub μεριά! Ο χρόνος θα δείξει! Μέχρι τότε αξίζει μια επίσκεψη στο Tumblr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις