Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η IBM “κατοχυρώνει” web browser βασισμένο σε blockchain

Η IBM αιτήθηκε να κατοχυρώσει ένα web browser βασισμένο σε blockchain, σύμφωνα με το CoinDesk.

Η αίτησή της, όπως δημοσιεύτηκε στη βάση δεδομένων του αμερικανικού Patent and Trademark Office, κάνει λόγο για ένα browser που θα στηρίζεται σε ένα peer-to-peer δίκτυο. Συγκεκριμένα, ο browser θα συλλέγει προκαθορισμένες πληροφορίες από τις περιόδους περιήγησης στο διαδίκτυο και στη συνέχεια, οι πληροφορίες θα μεταφέρονται σε δίκτυο για συλλογή και αποθήκευση. Η συλλογή πληροφοριών θα εξαρτάται από τον τύπο της περιήγησης που επιλέγει ο χρήστης. Η περιήγηση σε έναν υπολογιστή εργασίας σε σχέση με ένα προσωπικό πρόγραμμα περιήγησης θα απαιτεί διαφορετικές ρυθμίσεις, για παράδειγμα.

Οι τύποι δυνητικά αποθηκευμένων πληροφοριών περιόδου σύνδεσης θα περιλαμβάνουν τους ιστότοπους που επισκέπτονται οι επισκέπτες, τους σελιδοδείκτες, τις επιδόσεις εργασιών, τη γεωγραφική τοποθέτηση, τις εγκαταστάσεις plugins και τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας.

Όπως δήλωσε η εταιρεία, ένας browser βασισμένος σε blockchain “παρέχει ένα σύστημα για την αποθήκευση πληροφοριών περιήγησης, έτσι ώστε να διατηρείται η ιδιωτικότητα και τοποθετεί το απόρρητο στα «χέρια του χρήστη» και όχι σε τρίτους”.

Μια πιθανή περίπτωση χρήσης, όπως αναφέρεται στην σχετική αίτηση, είναι μια επίθεση στο πρόγραμμα περιήγησης ενός υπολογιστή. Εάν ο υπολογιστής “ασφαλίζεται” με τεχνολογία blockchain, σε τέτοια περίπτωση ο χρήστης θα έχει άμεσα ένα βιώσιμο αντίγραφο ασφαλείας όλων των πληροφοριών του.

Η IBM δεν είναι η μόνη που είχε την ιδέα για έναν blockchain web browser, ωστόσο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η ανανεωμένη version του browser Opera, η οποία έχει ενσωματωμένο “πορτοφόλι” κρυπτονομισμάτων και συνδέεται με εφαρμογές Web 3.0.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις