Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η flatfair σήκωσε 9 εκατ. δολάρια για να αλλάξει την ενοικίαση ακινήτων

Η Βρετανική FinTech scale-up flatfair σήκωσε πάνω από 9 εκατ. δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Index Ventures προκειμένου να επεκτείνει την πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων της.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο για να προσλάβει σημαντικό αριθμό μηχανικών, επιστημόνων δεδομένων και ειδικών ανάπτυξης επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν και θα αναπτύξουν νέα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες.

Πριν από τη flatfair, οι προκαταβολές ήταν η μόνη εξασφάλιση της μίσθωσης που οι ιδιοκτήτες εμπιστεύονταν, σύμφωνα με την εταιρεία. Με την τεχνολογία πληρωμών της flatfair, που χρησιμοποιείται ήδη από μεγάλες κτηματομεσιτικές εταιρείες, όπως οι Greystar, Places for People και CBRE, οι μισθωτές πληρώνουν ένα εφάπαξ τέλος συνδρομής ίσο με το ενοίκιο μιας εβδομάδας για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης και οι ενοικιαστές “ασφαλίζονται” για δώδεκα εβδομάδες, με την εταιρεία να τους προσφέρει την ανάκτηση τυχόν πρόσθετων τελών ενοικίασης.

Η πλατφόρμα, που ιδρύθηκε το 2017 θέλει να κάνει πραγματικότητα την ιδέα της “άμεσης μετακόμισης”. Ο Martin Mignot, εταίρος της Index Ventures που θα προστεθεί στον διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: “Περίπου 300 δισ. δολάρια συνδέονται με τις προκαταβολές παγκοσμίως, οπότε η απελευθέρωση μόνο ενός μικρού μέρους αυτών των χρημάτων θα κάνει τη διαφορά σε εκατομμύρια ενοικιαστές που αξίζουν μια πιο δίκαιη και πιο διαφανή υπηρεσία.Επιπλέον, η flatfair έχει τη δυνατότητα να γίνει η Paypal της μίσθωσης ακινήτων προσφέροντας μια σειρά από λύσεις και πέρα από τη διαχείριση καταθέσεων. Η εταιρεία έχει τη δυναμική να βοηθήσει τις εταιρείες ακινήτων να εξομαλύνουν τις λειτουργίες και τη διαχείριση των εσόδων, προσφέροντας στους ενοικιαστές μια καλύτερη, δικαιότερη υπηρεσία.”

Στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν επίσης οι Revolt Ventures και Adevinta, ο Greg Marsh, ιδρυτής της Onefinestay, ο πρώην CEO της Savills, Jeremy Helbsy και ο Τaavet Hinrikus, ιδρυτής της TransferWise.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις