Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Unicorn έγινε η ελβετική Numbrs μετά από νέα χρηματοδότηση

Η Ελβετική fintech startup Numbrs σήκωσε 36 εκατ. ευρώ για την εφαρμογή της, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τους υπάρχοντες τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε ένα σημείο, να αγοράζουν χρηματοπιστωτικά προϊόντα και να εξοικονομούν χρήματα με τη χρήση μηχανικής μάθησης.

Σύμφωνα με το Tech.eu, ο πρόσφατος γύρος χρηματοδότησης ανεβάζει το συνολικό κεφάλαιο που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία από επενδύσεις, στα 200 εκατ. δολάρια.

Η Numbrs, που ιδρύθηκε το 2014 στη Γερμανία, προσφέρει μια εφαρμογή συγκέντρωσης λογαριασμών και παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες, δάνεια και ασφάλειες απευθείας στην εφαρμογή επιλέγοντας από μια ομάδα τραπεζών και ασφαλιστών.

Με την Barclaycard, την Postbank, την Santander, την Τράπεζα της Σκωτίας, την Allianz και την AXA μεταξύ των τραπεζικών εταίρων της, η Numbrs θέλει να καθιερώσει ως δεύτερη βασική αγορά της το Ηνωμένο Βασίλειο. “Μετά από αυτό, θέλουμε να επεκταθούμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, δήλωσε ο Martin Saidler, CEO της εταιρείας, σημειώνοντας όμως ότι δεν σχεδιάζει να επεκταθεί στις ΗΠΑ.

Παρ’ότι η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να έχει ουσιαστικά κέρδη ακόμα, μπήκε στο κλαμπ των unicorns, αφού μετά την τελευταία χρηματοδότηση, η αξία της ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις