Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα 722 δισ. δολάρια “αγγίζουν” οι FinTech επενδύσεις στην Ινδία

Οι νέες τεχνολογίες έχουν φέρει τεράστιες αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό τομέα, με νέες startups να “φυτρώνουν” καθημερινά σε κάθε γωνιά του κόσμου και να μεταμορφώνουν τα παγκόσμια οικοσυστήματα πληρωμών.

Ένα τέτοιο “μεταλλασσόμενο” οικοσύστημα είναι αυτό της Ινδίας, στην οποία τόσο το κοινό όσο και οι επενδυτές έχουν “αγκαλιάσει” τα τελευταία χρόνια το FinTech και τις ψηφιακές πληρωμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα οι FinTech επενδύσεις στην Ινδία φτάνουν τα 722 δισ. δολάρια, ενώ τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2018 οι αντίστοιχες επενδύσεις έφταναν μόλις τα 2 δισ. δολάρια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία του PYMNTS, το πρώτο τρίμηνο του 2019 οι FinTech επενδύσεις στην Ινδία άγγιξαν τα 101 εκατ. δολάρια μέσα από 46 συμφωνίες ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήου αυξήθηκαν στα 137 εκατ. δολάρια μέσα από 51 συμφωνίες. Ο ρυθμός των επενδύσεων αυξάνεται συνεχώς και αυτό αποδεικνύεται από το τρίτο τρίμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου – μέχρι σήμερα- έχουν “κλείσει” επενδύσεις αξίας 484 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν εταιρείες που διαχειρίζονται οικονομικά στοιχεία εν γένει αλλά μόνο αυτές που ασχολούνται με την τραπεζική, τα ψηφιακά πορτοφόλια, τις πληρωμές και εταιρείες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο συντελείται το εμπόριο ανάμεσα σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις