Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FinTech Raisin εισέρχεται στη “βιομηχανία” των συντάξεων με νέα εξαγορά

Η Raisin, η FinTech startup που πρόσφατα σήκωσε 25 εκατ. δολάρια από την Goldman Sachs, εξαγόρασε την Fairr, μια γερμανική startup που έχει “αποδιοργανώσει” τη βιομηχανία των συντάξεων.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, όμως σύμφωνα με το TechCrunch, η εξαγορά έγινε στην πλειοψηφία της με μετρητά. Η Raisin δήλωσε ότι η κίνηση αυτή μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της για την είσοδο στην ευρωπαϊκή αγορά συνταξιοδοτικών ταμείων, μια αγορά αξίας 12 τρισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό αποτελεί φυσική επέκταση της τρέχουσας δραστηριότητας της FinTech, η οποία ασχολείται με καταθέσεις και επενδύσεις.

Ο στόχος της Raisin είναι να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο marketplace, στο οποίο ο χρήστης θα  “βρίσκει” καταθετικά, επενδυτικά και τώρα συνταξιοδοτικά προϊόντα. Οι ιδρυτές της Fairr θα παραμείνουν και θα αναλάβουν ηγετικές θέσεις στο νέο τμήμα που θα λειτουργήσει στη Raisin. “Όλη η ομάδα της Fairr θα ενταχθεί στην μεγαλύτερη οικογένεια της Raisin”, ανέφερε η εταιρεία.

Στο μεταξύ, ένας από τους βασικούς λόγους που η Raisin επέλεξε τη Fairr είναι το γεγονός ότι η startup έχει “αποδείξει” ότι μπορεί να βελτιστοποιήσει και να ψηφιοποιήσει με επιτυχία τη γερμανική αγορά συνταξιοδοτικών ταμείων η οποία υπόκειται σε αυστηρή ρύθμιση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις