Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Xiaomi ξεκινά να χορηγεί δάνεια μέσω της υπηρεσίας Mi Credit

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Κινεζική Xiaomi ετοιμάζεται να “μπει” στην αγορά του καταναλωτικού δανεισμού, στην Ινδία.

Η νέα υπηρεσία της εταιρείας θα ονομάζεται Mi Credit και θα προσφέρει δάνεια έως 1,451 δολάρια (100.000 ρουπίες) με τα επιτόκια να ξεκινούν από 1,8%. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε στάδιο beta, χωρίς όμως να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες.

Στην Ινδία, η Xiaomi έχει την μεγαλύτερη καταναλωτική της βάση – μετά την Κίνα- με περίπου 70 εκατ. τηλέφωνα. Η εταιρεία, όπως αναφέρεται σε σχετική της δημοσίευση, στοιχηματίζει ότι μπορεί να αξιοποιήσει την ηγετική θέση της στην αγορά smartphones της Ινδίας για να εισέλθει στον κερδοφόρο (αν και γεμάτο) χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η Xiaomi δεν είναι “νέα” στο θέμα FinTech, καθώς τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται με υπηρεσίες και προϊόντα. Το 2016 κυκλοφόρησε στην Κίνα την υπηρεσία mobile πληρωμών Mi Pay, η οποία πρόσφατα παρουσιάστηκε και στην Ινδία. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να κάνουν ανέπαφες πληρωμές -όπως στα Google Pay, Apple Pay και Samsung- μέσω πιστωτικών, χρεωστικών καρτών, UPI και άλλων επιλογών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις