Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με κυβερνητικούς αξιωματούχους συναντήθηκαν Έλληνες, Κύπριοι και Εβραίοι της Διασποράς

Έλληνες,Εβραίοι και Κύπριοι της Διασποράς διοργάνωσαν ένα πρόγραμμα “γνωριμίας” στις τρεις χώρες, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν δεσμοί μεταξύ των κοινοτήτων τους, καθώς επίσης και να ενισχυθούν οι σχέσεις μεταξύ των τριών χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, πέντε Εβραίοι, δύο Έλληνες και πέντε Κύπριοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία πέταξαν στην Αθήνα από το Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να κάνουν τουριστική “περιοδεία” και να συναντήσουν κυβερνητικούς εκπροσώπους. Τις προηγούμενες μέρες έκαναν το ίδιο στο Ισραήλ ενώ μετά την Ελλάδα θα βρεθούν στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει το Tribune.gr, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην χώρα, η αντιπροσωπεία βρέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αντώνη Διαματάρη και τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη. Εκεί συζητήθηκαν οι διμερείς και τριμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από 15 Ομογενείς μαθητές της Ελληνικής, της Κυπριακής και της Ισραηλινής Διασποράς (κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο).

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από στελέχη των Γενικών Επιτελείων για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες καθώς και για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Έτους Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ συναντήθηκαν και με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο Yigal Palmor, επικεφαλής της μονάδας Διεθνών Σχέσεων του Εβραϊκoύ Πρακτορείου δήλωσε, σύμφωνα με την ισραηλινή Jerusalem Post ότι «η ιδέα [πίσω από το πρόγραμμα] είναι να ανακαλύψουν τα κοινά σημεία και τις ανησυχίες των κοινοτήτων τους σε κάθε χώρα –ποιο είναι το κοινό τους σημείο ζώντας στη Διασπορά. Και αφού συνειδητοποιήσουν τι κοινά έχουν, τότε να συνεργαστούν, ενισχύοντας τις επαφές και με την πατρίδα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις