Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι startups που “περνούν” στο HACKcelerator program του AngelHack

Μετά το τέλος του 12ου Global Hackathon Series του AngelHack -μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προγραμματιστών στον κόσμο- οι νικήτριες ομάδες “περνούν” στο HACKcelerator program, στο οποίο καλούνται να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες startups.

Με τη βοήθεια μεντόρων και καταξιωμένων επιχειρηματιών, θα προετοιμαστούν μέσα σε 12 εβδομάδες προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε επενδυτές αλλά και στην τεχνολογική κοινότητα κατά τη διάρκεια του πρώτου εικονικού Global Demo Day που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος.

Με την αξία του “χαρτοφυλακίου” του να φτάνει τα 70 εκατ. δολάρια και μεγάλες εξαγορές από κολοσσούς όπως η Google στο ιστορικό του, ο προ- επιταχυντής του AngelHack θεωρείται αυτός με την μεγαλύτερη αξία στην βιομηχανία.

Αναλυτικά οι startups που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα τους επόμενους μήνες:

Βόρεια Αμερική

BiN

H BiN χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της συλλογής των αποβλήτων, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος για να γίνει πιο αποδοτική η ανακύκλωση.

Pagarba

Η Pagarba αντιμετωπίζει την έλλειψη επικοινωνίας και πόρων κατά τη διάρκεια καταστροφών και θα βοηθήσει τις κοινότητες και τις πρώτες βοήθειες να σώσουν ζωές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Instafly

Η Instafly στοχεύει να “μετακινήσει” την εμπειρία κράτησης διακοπών από την τρέχουσα μορφή του search box στον κόσμο των εικόνων και των βίντεο.

Vidify

Το Vidify δημιουργεί αυτόματα βίντεο από αποσπάσματα κειμένων, infographics και άλλα.

weyond

Το weyond είναι μια εφαρμογή που συνδέει τους ανθρώπους μέσα σε επιχειρήσεις προκειμένου να βοηθήσει ο ένας τον άλλον να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους.

Λατινική Αμερική

Canasta

Η Canasta είναι μια υπηρεσία συνδρομής για σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία.

Ασία- Ειρηνικός

LadyBug

Η LadyBug συνδέει τους χρήστες με πράγματα που μπορούν να δωρίσουν σε οργανισμούς που επιθυμούν και βελτιστοποιεί τις δωρεές σε είδος.

Κίνα

Ducere AI

Η Ducere AI αντιμετωπίζει θέματα στην παρουσίαση και τις συνεντεύξεις, όπως η γλώσσα, οι εκφράσεις του προσώπου και η γλώσσα του σώματος. Προτείνονται βελτιώσεις και οι επιδόσεις βελτιώνονται μέσω συνεχούς εκπαίδευσης.

Navigator

Το Navigator χρησιμοποιεί ένα σύστημα κατανόησης φυσικής γλώσσας με δεδομένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ειδησεογραφικά κανάλια. Οι πληροφορίες που συλλέγει μοιράζονται σε τοπικές ομάδες διάσωσης για να βοηθηθούν όσους βρίσκονται σε φυσικές καταστροφές σε ελάχιστο χρόνο.

Prospector

Η Prospector είναι μια λύση εκτίμησης αναγκών και διανομής εφοδίων για την παροχή βοήθειας, με στόχο ένα πιο άμεσο, ακριβές και αποτελεσματικό σύστημα αντιμετώπισης καταστροφών.

Νότια Ασία

Dreamcatcher

Το Dreamcatcher είναι μια AI πλατφόρμα καθοδήγησης AI για μαθητές, η οποία δημιουργεί μια “δεξαμενή” ταλέντων.

PodNet

Το PodNet είναι μια φθηνή υποδομή δικτύου επικοινωνιών για όλες τις συσκευές IoT, ειδικά στον τομέα της αυτοματοποίησης οικιακών συσκευών.

Stay Lite

Το Stay Lite είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει στον χρήστη να πληρώσει τις διακοπές του σε μηνιαίες δόσεις, καθιστώντας τα ταξίδια πιο οικονομικά και προσιτά.

Ευρώπη

DocDoc

Η Κυπριακή DocDoc επιδιώκει να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου και η προσέγγιση της βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη διάγνωση, την πρόγνωση και την πρόληψη με την χρήση μηχανικής μάθησης.

Eduway

Το Eduway είναι ένα διαδραστικό και διαισθητικό σύστημα διαχείρισης μάθησης στο cloud που θα επιτρέψει τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου, τον έλεγχο των εργασιών τη διαχείριση μαθημάτων, καθώς και τη διδασκαλία μέσα σε μια ηλεκτρονική τάξη.

REAM

Η REAM (Real Estate Automated Moderation) στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των αγγελιών ακινήτων μέσω του computer vision.

Μέση Ανατολή και Αφρική 

Visual Diagnoser

Το Visual Diagnoser εκδημοκρατίζει την υγειονομική περίθαλψη μέσω της ανέξοδης ιατρικής διάγνωσης. Αυτή η εφαρμογή θα απλοποιήσει και θα επιταχύνει τη διαδικασία διάγνωσης.

With You

Το With You είναι μια πλατφόρμα η οποία βοηθά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη συνεχή μέτρηση και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις