Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tadashi Yanai: Η δουλειά του CEO είναι “πιο κατάλληλη” για γυναίκες

Ο 70χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Ιαπωνικής Fast Retailing, Tadashi Yanai, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να τον διαδεχθεί μια γυναίκα, προσθέτοντας ότι θα ήταν καλύτερο για την εταιρεία του – η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στην Ασία.

“Η δουλειά είναι πιο κατάλληλη για μια γυναίκα”, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Yanai, λέγοντας ότι οι γυναίκες είναι “επίμονες, δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια και έχουν αισθητική”.

Καθώς ο Yanai μεγαλώνει, τον ρωτούν όλο και συχνότερα για τη διαδοχή του στην εταιρεία. Σύμφωνα με το Forbes, υποψήφια διάδοχος ενδέχεται να είναι η Maki Akaida, η οποία ανέλαβε φέτος τη διαχείριση των δραστηριοτήτων της Uniqlo – που είναι η πιο κερδοφόρα μονάδα της εταιρείας- στην Ιαπωνία.

Ο Yanai έχει δηλώσει ότι θέλει οι γυναίκες στην εταιρεία να κατέχουν πάνω από τις μισές διευθυντικές θέσεις. Πέρυσι, η εταιρεία είχε θέσει ως στόχο, οι γυναίκες να κατέχουν το 30% τέτοιων ρόλων, και το πέτυχε. Η Fast Retailing έχει, αυτή τη στιγμή, έξι γυναίκες σε ανώτερες θέσεις.

Η Ιαπωνία σαν χώρα έχει δεχθεί πολλές φορές κριτική σχετικά με τον αποκλεισμό των γυναικών από τις διοικητικές θέσεις καθώς μόνο το 4,1% των γυναικών στη χώρα κατέχουν εκτελεστικούς θέσεις σε επιχειρήσεις. Το ποσοστό αυτό είναι υπερβολικά μικρό συγκριτικά με τις ΗΠΑ, όπου οι γυναίκες κατέχουν περίπου το ένα τέταρτο των εκτελεστικών θέσεων, σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις