Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας ανοίγει στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας πρόκειται να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στο δήμο Παλαιού Φαλήρου, όπως προβλέπει ειδική δράση της Περιφέρειας Αττικής που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το Κέντρο θα παρέχει σε υφιστάμενες και νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις και υποψήφιους επενδυτές εξειδικευμένη πληροφόρηση ή και συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δικτύωσης με άλλες επιχειρήσεις και φορείς εντός και εκτός Ελλάδας.

Επιπλέον, θα παρακολουθεί την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία με την εκπόνηση σειράς μελετών και ερευνών και θα υποστηρίζει τους τρεις δήμους στη διαμόρφωση της στρατηγικής τους για την επιχειρηματικότητα, την υλοποίηση και την αποτίμηση δράσεων και πολιτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο θα λειτουργήσει ως τοπικός φορέας συγκέντρωσης, αποκωδικοποίησης και διάχυσης πληροφορίας σε επιχειρήσεις και δυνητικούς επενδυτές. Η πρόσβαση στο Κέντρο και στην παρεχόμενη πληροφόρηση θα είναι ελεύθερη για κάθε επιχείρηση ή δυνητικό επενδυτή, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς να προηγείται αξιολόγηση βάσει κριτηρίων. Μεταξύ άλλων, το ΚΣΕ θα προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικής ανακάλυψης (entrepreneurial discovery) και επιχειρηματικού και περιβαλλοντικού mentoring.

Με πληροφορίες από Naftemporiki

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις