Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Walt Disney “μεταφέρει” διαδικασίες της παραγωγής ταινιών στο cloud

Τα Walt Disney Studios συνεργάζονται με την Microsoft για να “μεταφέρει” βασικές διαδικασίες της δημιουργίας και διανομής ταινιών στο cloud.

Στην πενταετή σύμπραξη, “πρωτοστατεί” το StudioLab της Disney, ένα εσωτερικό εργαστήριο καινοτομίας, που στοχεύει να χρησιμοποιήσει τη πλατφόρμα cloud της Microsoft Azure σε όλη τη διαδρομή “από τη σκηνή στην οθόνη”, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωση τους, την Παρασκευή.

Έχει πάρα πολλά οφέλη το να είσαι στο cloud”, δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας των Walt Disney Studios, Jamie Voris, σε συνέντευξή του στο Variety την περασμένη εβδομάδα. Ο Voris είπε επίσης ότι αρχικός στόχος της συνεργασίας θα είναι η μετακίνηση μέρους του editing που γίνεται στο studio, στο cloud.

Η μεταφορά του editing στο cloud θα επιτρέψει στα Walt Disney Studios να συνεργάζεται ευκολότερα με ανθρώπους σε πολλαπλές τοποθεσίες, εξήγησε ο Voris. “Μπορούμε να γυρίζουμε μια ταινία στην Αυστραλία και να κάνουμε editing στο Burbank”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η δημιουργία μιας ταινίας είναι μια “παγκόσμια διαδικασία”.

Η συνεργασία πάνω σε ένα project μέσω cloud θα μειώσει επίσης την ανάγκη αποθήκευσης και διαχείρισης πολλών διαφορετικών αντιγράφων ενός αρχείου, εξήγησε ο Voris. “Για τις μεγάλες ταινίες, παράγουμε petabytes δεδομένων. Και με όλα αυτά τα δεδομένα έρχεται ο κίνδυνος να χαθούν αρχεία ή να πέσουν σε λάθος χέρια. Η μετακίνηση φυσικών αρχείων είναι μια επικίνδυνη διαδικασία”, τόνισε.

Τα Walt Disney Studios έχουν ήδη αρχίσει να “δουλεύουν” στην πλατφόρμα Azure και ένας εκπρόσωπος της StudioLab δήλωσε στο Variety ότι το κοινό μπορεί να δει πρώτες ταινίες που έχουν επεξεργαστεί στο cloud, σε 12 έως 18 μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις