Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Trigo: 22 εκατ. δολάρια για την startup που “τα βάζει” με το Amazon Go

Η Trigo, με έδρα το Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε έναν γύρο Series A, αξίας 22 εκατ. δολαρίων, με επικεφαλής το αναπτυξιακό ταμείο Red Dot Capital και συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών, Vertex Ventures Israel και Hetz Ventures.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που επιτρέπει σε καταστήματα να λειτουργούν χωρίς ταμεία δίνοντας στους εμπόρους τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν την Amazon Go. Μάλιστα, η τεχνολογία της είναι ήδη εγκατεστημένη στα μεγαλύτερα παγκοσμίως καταστήματα χωρίς ταμεία.

Το σύστημα computer-vision της Trigo χρησιμοποιεί 3D τεχνολογία χαρτογράφησης χώρου μαζί με προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό και την καταγραφή των προϊόντων που επιλέγονται από τους πελάτες καθώς περπατούν γύρω από το κατάστημα. Για να γίνει μια αγορά, ο πελάτης πρέπει απλά πάρει από το ράφι ό,τι χρειάζεται. Η διαδικασία της χρέωσης γίνεται αυτόματα και η πληρωμή κατά την έξοδο μπορεί να γίνει με μετρητά ή κάρτα.

Η Trigo ιδρύθηκε το 2018 και μέχρι σήμερα έχει σηκώσει συνολικά 29 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με το Tech.eu, η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην “επέκταση” του προϊόντος της εταιρείας σε ακόμα μεγαλύτερα καταστήματα και στην προώθηση συνεργασιών με κορυφαίους εμπόρους σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις