Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρία στα τέσσερα VCs “στοχεύουν” σε τεχνητή νοημοσύνη και machine learning

To European Investment Fund, γνωστό και ως EIF, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας του γύρω από τα Ευρωπαϊκά VCs. Στο πλαίσιο της έρευνας, general managers ευρωπαϊκών VCs ερωτήθηκαν σχετικά με τη δραστηριότητα των ίδιων αλλά και της αγοράς καθώς και τη γενικότερη αντίληψή τους για το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα.

Από τις απαντήσεις τους, προέκυψαν μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα και παρατηρήσεις που, μπορεί να μην είναι τόσο “απροσδόκητα”, βοηθούν όμως να σχηματίσουμε μια καλύτερη εικόνα της Ευρωπαϊκής αγοράς.

1.Τρεις στους τέσσερις VC managers “στοχεύουν” σε τεχνητή νοημοσύνη και machine learning

Σε ερώτηση σχετικά με τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου τους, το 76% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι σε αυτό περιλαμβάνονται εταιρείες AI και μηχανικής μάθησης, καθώς και εταιρείες digital health, Fintech, deep technology και ηλεκτρονικού εμπορίου.

2. Πάνω από τα μισά ευρωπαϊκά VCs ιδρύθηκαν την τελευταία δεκαετία

Η Ευρωπαϊκή VC σκηνή είναι ακόμα σχετικά νέα, με το 60% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι η              εταιρεία VC στην οποία δουλεύει, ιδρύθηκε την τελευταία δεκαετία.


3. Η Γερμανία “ανεβαίνει” 

Οι managers των VCs προτιμούν να επενδύουν στην Γερμανία καθώς την θεωρούν την πιο υποσχόμενη χώρα (για τους επόμενους 12 μήνες. Δεύτερο σε προτιμήσεις είναι το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ακολουθεί η Γαλλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις