Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ συμμετοχών και συναντήσεων στο 5o Demo Day του OK!Thess

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5o Demo Day που διοργάνωσε το OK!Thess, ο επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ.

Τα Demo Days είναι ειδικά events που διοργανώνονται από το OK!Thess για να επιτρέψουν τη δικτύωση μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 5ο Demo Day, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Digital Greece, μιας πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Helexpo, η οποία υλοποιείται από την Industry Disruptors / Game Changers. Στην πρωτοβουλία αυτή, συμμετέχει το OK!Thess καθώς και άλλα μεγάλα hubs υποστήριξης Startups.

Στο μεγαλύτερο γεγονός δικτύωσης startup και επενδυτών στην Ελλάδα σημειώθηκαν περισσότερες από 150 κλειστές συναντήσεις. Επενδυτικά σχήματα (Venture Capital funds) και επιχειρηματικοί άγγελοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις startups που συμμετείχαν στο Demo Day, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη δρομολογηθεί περαιτέρω συζητήσεις.

Στο 5o Demo Day του OK!Thess καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ στις συμμετοχές των Startups. Ο επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης δέχτηκε 79 αιτήσεις σημειώνοντας αύξηση 60% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Οι ομάδες που τελικά επιλέχθηκαν και βρέθηκαν απέναντι σε επενδυτές για να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους ανήλθαν στις 41 και εκτός από την Ελλάδα προέρχονται από την Κύπρο, τη Σερβία, την Αγγλία και την Ισπανία.

Σημαντικός ήταν και ο αριθμός των επενδυτικών σχημάτων και επιχειρηματικών αγγέλων που συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή της καινοτομίας που διοργάνωσε το OK!Thess. Συνολικά 20 επενδυτές από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Σερβία επέλεξαν τις ομάδες που επιθυμούσαν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν και να ακούσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Συνολικά μέχρι σήμερα στα Demo Day events έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 380 συναντήσεις startups με εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων από την Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη, οι οποίες οδήγησαν σε επενδύσεις κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου άνω του 1.500.000 ευρώ.

Το μεγάλο αυτό ενδιαφέρον τόσο από πλευράς των επενδυτικών σχημάτων όσο και των ομάδων startup καταδεικνύει ότι μέσω των προσπαθειών του OK!Thess και άλλων φορέων της πόλης έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα δεδομένα για το οικοσύστημα καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη.

Το πλέγμα δράσεων του ΟΚ!Thess μέσω των κύκλων επιτάχυνσης και διοργανώσεων όπως το Demo Day έχει ως στόχο να υποκινήσει νέες ομάδες, ερευνητές αλλά και υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στραφούν προς την καινοτομία και να την αξιοποιήσουν σε επιχειρηματικές ιδέες με γνώμονα τη βιωσιμότητα.

Το Demo Day αποτελεί ευκαιρία για δικτύωση όχι μόνο μεταξύ επενδυτών και startups αλλά και μεταξύ των ίδιων των επενδυτών. Στο πλαίσιο του event πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία το δίκτυο επενδυτών του OK!Thess αντάλλαξε απόψεις για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια με απώτερο σκοπό συνεργασίες για την διεύρυνση της αγοράς.

Το ΟΚ!Thess δέχεται αιτήσεις για τον 9ο κύκλο επιτάχυνσης έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του ΟΚ!Τhess απευθύνεται σε όσους έχουν νέες ιδέες και θα ήθελαν να δημιουργήσουν μια καινοτόμο επιχείρηση (startup). Πρόκειται για ένα 3μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης που στόχο έχει να καθοδηγήσει επιχειρηματίες, φοιτητές, ερευνητές και γενικότερα όποιον θέλει να εξελίξει μια καινοτόμο ιδέα σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Οι ομάδες που συμμετείχαν:
  1. 11pets11pets.com Το 11pets Care είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή φροντίδας κατοικιδίων, επιστημονικά σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα κατοικίδια σας, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη διατήρηση σημαντικών αρχείων και την ανταλλαγή πληροφοριών όπου αυτή είναι αναγκαία.
  2. HomeCooked UKhttps://homecookeduk.com Η αποστολή του Home Cooked είναι να παραδώσει αυθεντικά σπιτικά φαγητά που προετοιμάζονται από εγκεκριμένους οικιακούς μάγειρες σε πελάτες που αναζητούν μια εναλλακτική λύση από τα τυποποιημένα πιάτα.
  3. FightHoaxhttp://FightHoax.com  Το FightHoax βοηθά τις εταιρείες να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες της διαφήμισης, μέσω ανάλυσης δεδομένων.
  4. Inteligghttps://inteligg.com/ SMARTBOX4U, Ένα φορητό ηλεκτρονικό gadget που παρακολουθεί τις συγκεντρώσεις PM2.5 σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες με στόχο να αποτρέψει τις κρίσεις άσθματος.
  5. CargoSharehttp://cargoshare.org/  Το CargoShare iείναι ένα marketplace που συνδέει ναυτιλιακές εταιρείες με ναυλωτές.
  6. Rewundo – https://www.rewundo.com  Η Rewundo βοηθά τις Ομάδες Υποστήριξης Πελατών να επιλύσουν τεχνικά προβλήματα στο προϊόν B2B SaaS χωρίς τη βοήθεια Προγραμματιστή.
  7. Reborn Talesreborntales.com  Ιστορία μέσω ολογραφικών εμπειριών.
  8. Embiotsembiots.gr  Η Embiots δημιουργεί συστήματα διαχείρισης στόλου και συλλέγει δεδομένα σχετικά με τη χρήση τους, προκειμένου να αποφευχθούν οι δαπανηρές ζημιές.
  9. Octappushoctappush.com  Το Octappush είναι μια πλατφόρμα ανατροφοδότησης που βοηθά τα στούντιο παιχνιδιών να λανσάρουν κερδοφόρα παιχνίδια.
  10. Quantflarehttps://quantflare.com/  Το Quantflare παρέχει μακροοικονομικές αναλύσεις και πληροφορίες σχετικά με τις κεφαλαιαγορές.
  11. iohttps://qodin.io/  Το Qodin δημιουργεί μια καινοτόμο εφαρμογή για ασθενείς με καρκίνο η οποία λειτουργεί ως προηγμένος ιατρικός φάκελος.
  12. PiDusthttps://pidust.com  Το PiDust αξιοποιεί την τεχνολογία αιχμής της κβαντικής πληροφορικής για την επίλυση προβλημάτων, όπως ο σχεδιασμός υλικών και η ανακάλυψη φαρμάκων.
  13. GX Blocks Energyio  Η GX Blocks Energy είναι μια ενεργειακή εταιρεία blockchain που στοχεύει να δημιουργήσει μια νέα υβριδική γκάμα ενεργειακών/ blockhain προϊόντων στον τομέα του Fintech.
  14. Hagtec Ltdhttp://www.acrefx.com/ Η Hagtec παρέχει αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο για διαφορετικά δεδομένα στον αγροτικό τομέα.
  15. Arteavita – Ο στόχος της Arteavita είναι να προσφέρει στέγαση ή διαμονή που μπορεί να είναι οικονομικά προσιτή και εύκολη για όλους.
  16. Meton Innovatencehttps://metoninnovatence.com Το Meton Innovatence είναι το πρώτο θερμικό σύστημα του κόσμου σχεδιασμένο για δυσμενείς καιρικές συνθήκες και απευθύνεται στην εμπορική και όχι μόνο αεροπορία.
  17. Bappy Το Bappy επιτρέπει σε χρήστες που δεν είναι προγραμματιστές λογισμικού να δημιουργούν εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας χωρίς κώδικες.
  18. SEAMXhttp://seamxsports.com Η SEAMX βοηθά διοργανωτές αθλητικών γεγονότων να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα τους.
  19. Rave Atlashttps://raveatlas.com Ο παγκόσμιος χάρτης της Rave κουλτούρας.
  20. AidPlexhttps://www.aidplex.com/ Η αποστολή της Aidplex είναι να παρέχει τις καλύτερες δυνατές τεχνολογίες ορθοπεδικής μέσω καλύτερων υλικών και σχεδίων.
  21. ComeTogetherhttps://cometogether.network Το ComeTogether είναι ένα κοινωνικό δίκτυο, το οποίο τροφοδοτείται από ένα πρωτόκολλο EOS Blockchain.
  22. LucyVerse https://www.lucyverse.gr/ Η Lucy είναι η πρώτη αντι-κλεπτική συσκευή που προστατεύει και ελέγχει την τσάντα σας.
  23. Cannav Oil Hellashttps://cannavoil.com Η Cannav Oil Hellas είναι μια σύγχρονη μονάδα. επεξεργασίας βιομηχανικής κάνναβης, η οποία εξάγει καθαρό έλαιο κανναβιδιόλης προς λιανική και χονδρική πώληση.
  24. Bubbllzhttp://www.bubbllz.com/ Το Bubblz επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μετατρέπουν κάθε πώληση και κάθε αλληλεπίδραση πελατών σε μια ευκαιρία διαφήμισης.
  25. iResTech https://irestech.net Η iResTech στοχεύει στην παροχή λύσεων σε περιθωριοποιημένα τμήματα του πληθυσμού.
  26. Social Skills Animationhttps://socialskillsanimation.com/ Η SSA συμβάλλει στην κοινωνική ένταξη των παιδιών και των νέων με αυτισμό, παράγοντας και εφαρμόζοντας υψηλής ποιότητας υποστηρικτική τεχνολογία.
  27. Airbots http://advanced-intelligent-robotics.gr/  Η Airbots βοηθά τους αγρότες να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση του νερού, των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων και να αυξήσουν την ποσότητα και την ποιότητα της σοδειάς τους σύμφωνα με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
  28. DGROOPS – dgroops.com Η DGROOPS βοηθά ταξιδιωτικές εταιρείες και ξενοδοχεία να απλοποιήσουν τις ομαδικές κρατήσεις τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογία και ανάλυση δεδομένων.
  29. Polikatikia.gr – https://polikatikia.gr  Η Polikatikia.gr είναι η πρώτη υπηρεσία cloud για έξυπνη διαχείριση κτιρίων σε υπολογιστές, tablet και κινητά.
  30. 3asyR https://3asyr.com/ Το 3asyR είναι μια εφαρμογή που βοηθά τα άτομα με δυσλεξία να διαβάζουν εύκολα το περιεχόμενο στο διαδίκτυο.
  31. LiveStreamTV http://www.van4k.tv Το LiveStreamTV “τρέχει” ένα σύστημα βίντεο που βοηθά τους διοργανωτές εκδηλώσεων να μεταδίδουν το έργο τους ζωντανά σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  32. OVIVIEWhttp://oviview.com/ Η Oviview επιτρέπει στους επαγγελματίες να δουν υποψήφιους για δουλειά μέσω προσαρμοσμένων βίντεο – παρουσιάσεων πριν από τις πραγματικές συνεντεύξεις. Εξαλείφει το κόστος, το χρόνο και την απόσταση!
  33. NoKeys eu Η NoKeys προσφέρει μια εφαρμογή για έξυπνη διαχείριση βραχυχρόνιων ενοικιάσεων, η οποία εξαλείφει την ανάγκη για φυσικά κλειδιά και είναι απλή, ασφαλής και αποτελεσματική.
  34. PlantBoxplantbox.gr Η PlantBox προσφέρει μοναδικά, καινοτόμα και ελκυστικά συσκευασμένα φυτά.
  35. LoopCVhttps://www.loopcv.pro/ Το LoopCV είναι μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας, η οποία βοηθά τους ενδιαφερόμενους να βρουν θέσεις εργασίας ταχύτερα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.
  36. Peace by Peashttps://www.peacebypeas.eu/ Η Peace by Peas παράγει plant-based τρόφιμα που βοηθούν τους λιανοπωλητές και τους επαγγελματίες των υπηρεσιών εστίασης να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών με εξειδικευμένες προτιμήσεις.
  37. Capsule Skateboardscapsuleskateboards.com Η Capsule “αποδιοργανώνει” τον τομέα του skate. Είναι η μόνη εταιρεία που κατασκευάζει προσωποποιημένα skateboards ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.
  38. Nanometrisishttp://www.nanometrisis.com/ Το λογισμικό Nanometrisis εξάγει πολύτιμες πληροφορίες από μικροσκοπικές εικόνες που βοηθούν τις εταιρείες Nano-Tech να βελτιώσουν τη διαδικασία παραγωγής τους.
  39. SBOINGsboing.net Αποδεχόμενη την πρόκληση για προηγμένη δορυφορική πλοήγηση και δρομολόγηση, η SBOING μεταμορφώνει την πατενταρισμένη τεχνολογία της στη νέα παγκόσμια navi-pedia!
  40. HAM Systemshttps://hamsystems.eu/ Η HAM Systems προσφέρει τη δική της πλατφόρμα λογισμικού και λύσεις υλικού για εμπορικά και οικιστικά περιβάλλοντα.
  41. Elektronioelektroniowheels.gr Το Elektronio είναι μια εταιρεία ποδηλάτων που δημιουργεί ηλεκτρικά σκούτερ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις