Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η εύρεση προσωπικού βασικό πρόβλημα των FinTechs στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η εύρεση και η πρόσληψη προσωπικού με τις κατάλληλες δεξιότητες αποτελεί βασική πρόκληση για τις FinTech εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα μα νέα έρευνα της EY.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από τις μισές εταιρείες (53%) φέτος ανέφεραν το συγκεκριμένο πρόβλημα ως ένα από τα βασικότερα που αντιμετωπίζουν. Η δημιουργία λογισμικού, η αρχιτεκτονική και η ανάπτυξη συστημάτων κατατάσσονται ως οι δεξιότητες με την μεγαλύτερη ζήτηση (από το 52% των επιχειρήσεων), αλλά και οι δύσκολες να βρεθούν. Δεύτερα πιο περιζήτητα skills (σύμφωνα με το 19% των επιχειρήσεων) είναι η επιστήμη και η ανάλυση δεδομένων.

Την ίδια ώρα, βασικό πρόβλημα για τον FinTech τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο “αποκλεισμός” των γυναικών. Σύμφωνα με την έρευνα της EY, η βάση των εργαζομένων αποτελείται από 70,5% άνδρες και 29,5% γυναίκες, ενώ μόλις το 25% των FinTechs έχουν τουλάχιστον μία γυναίκα co-founder!

Ο Tom Bull, επικεφαλής του Fintech τομέα στην EY, σχολιάζει: “Τα επίμονα ζητήματα σχετικά με τα ταλέντα αποτελούν πραγματική αιτία ανησυχίας […] Εξίσου, η απογραφή καθιστά πολύ σαφές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την ανισορροπία μεταξύ των φύλων, η οποία παραμένει πρόκληση, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της βιομηχανίας να καταστήσουν το FinTech πιο ποικιλόμορφο”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις