Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλες εταιρείες “συμμαχούν” για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων

Κορυφαίες εταιρείες από τον χώρο του αυτοκινήτου αλλά και της πληροφορικής ανακοίνωσαν χθες (8/10) ότι πρόκειται να συνεργαστούν για να “κάνουν πραγματικότητα τα αυτόνομα αυτοκίνητα”.

Στη νέα συμμαχία, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα στο συνέδριο Arm TechCon και ονομάζεται Autonomous Vehicle Computing Consortium (AVCC), συμμετέχουν αρχικά οι εταιρείες Arm, Bosch,
Continental, DENSO, General Motors, NVIDIA, NXP και Toyota, οι οποίες θα δουλέψουν μαζί για να αντιμετωπίσουν μερικές από τις πιο σημαντικές προκλήσεις στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα η κοινοπραξία θα συνεργαστεί και θα εστιάσει σε θέματα ασφάλειας, λογισμικού και σκοπεύει να δημιουργήσει μια νέα υπολογιστική πλατφόρμα, με στόχο να διασφαλίσει ότι η τεχνολογία διαφορετικών παρόχων μπορεί να “δουλέψει” σωστά μαζί. “Καμία εταιρεία δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μόνη της”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Dipti Vachani, αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια στον τομέα αυτοκινήτου της Arm, η οποία ανακοίνωσε και την πρωτοβουλία στο συνέδριο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις