Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο founder και CEO της Gojek παραιτείται και “μπαίνει” στην κυβέρνηση της Ινδονησίας

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα νέους υπουργούς για το υπουργικό του συμβούλιο και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Nadiem Makarim, CEO και ιδρυτής του κολοσσού Gojek, θα έχει ενεργό ρόλο πλέον στην κυβέρνηση.

Ο Gojek φαίνεται να έχει δεχθεί πρόταση για συμμετοχή στο υπουργικό συμβούλιο και να παραιτείται και επίσημα από την εταιρεία του. “Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο και δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην επιχείρησή μας”, δήλωσε εκπρόσωπος της Gojek.

Το ρόλο του CEO θα αναλάβουν πλέον δύο άτομα – οι Andre Soelistyo και Kevin Aluwi, πρόεδρος του ομίλου και συνιδρυτής αντίστοιχα, οι οποίοι σύμφωνα με το Tech in Asia, θα παρουσιάσουν τις επόμενες μέρες τα λεπτομερή σχέδιά τους για την εταιρεία καθώς και το τι σημαίνει η “έξοδος” του Makarim για το μέλλον της.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό υπήρχε η φήμη ότι ο Makarim θα συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς ο Jokowi έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι θέλει να επιλέξει υπουργούς νεότερης ηλικίας. Υπήρχαν επίσης αναφορές ότι ο Makarim, ο ιδρυτής του πρώτου μονόκερου της χώρας, θα αναλάμβανε χρέη υπουργού παιδείας ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Makarim ίδρυσε την Gojek το 2010 ως μια υπηρεσία μετακινήσεων με μηχανάκια. Από τότε η startup επεκτάθηκε και περιλαμβάνει υπηρεσίες πληρωμών, διανομή φαγητού, ηλεκτρονικά ψώνια και on-demand video streaming.

Η startup έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια οδηγούς και 400.000 εμπόρους στην πλατφόρμα της και στον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησής της, η αξία της έφτασε σχεδόν τα 10 δισ. δολάρια. Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται πλέον στη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη, πραγματοποίησε πέρυσι συναλλαγές αξίας 9 δισ. δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις