Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 35 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η γερμανική fintech Crosslend

Η Γερμανική fintech CrossLend σήκωσε 35 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series B από την Santander InnoVentures και υφιστάμενους επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Earlybird, ABN Amro Ventures, και Lakestar.

Η startup με έδρα το Βερολίνο, που ιδρύθηκε το 2014, παρέχει στους πελάτες της ένα marketplace προϊόντων δανεισμού από τράπεζες και εναλλακτικούς δανειστές. Αποστολή της εταιρείας είναι “να κάνει τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές πιο αποδοτικές” και, σύμφωνα με το Tech.eu, η νέα χρηματοδότηση θα τη βοηθήσει να επιτύχει αυτόν τον σκοπό.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η προσφορά μεγάλης ποικιλίας δανειακών προϊόντων σε θεσμικούς επενδυτές, διευκολύνει τη μεγαλύτερη ροή κεφαλαίων στην ευρωπαϊκή οικονομία και καθιστά το δανειακό και επενδυτικό οικοσύστημα πιο αποτελεσματικό, διαφανές και κερδοφόρο.

Όπως σημειώνει ο founder και CEO της εταιρείας, Oliver Schimek (κεντρική φωτογραφία), η καλή λειτουργία των αγορών δανεισμού είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα στην Ευρώπη και η CrossLend μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, αναδιαρθρώνοντας τις “στο πνεύμα της ένωσης των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών”.

“Η CrossLend έχει τη δυνατότητα να διαταράξει το οικοσύστημα δανεισμού, κάνοντας το πιο διάφανο και αποδοτικό, “απελευθερώνοντας” παράλληλα κεφάλαια σε παγκόσμια κλίμακα”, δηλώνει σχετικά με την επένδυση ο Christian Nagel, partner στην Earlybird.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις