Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uber Money: Η Uber εστιάζει σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες

Μια νέα ομάδα δημιούργησε η Uber, με στόχο να “εξερευνήσει” περισσότερο τον χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η ομάδα ονομάζεται Uber Money και είναι πλέον υπεύθυνη για οτιδήποτε αφορά τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που έχει σχεδιάσει η εταιρεία για τους οδηγούς της.
Το Uber Money γίνεται ουσιαστικά ένα hub στο οποίο θα αναπτύσσονται συλλογικά όλα τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και οι υπηρεσίες της Uber.

Ένα από αυτά είναι Uber Wallet, ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι οδηγοί μέσω της εφαρμογής τους. Με αυτό, θα μπορούν να ελέγχουν το ιστορικό εσόδων και εξόδων τους καθώς και να διαχειρίζονται και να μεταφέρουν τα χρήματά τους. Το “πορτοφόλι” θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες στην εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι οδηγοί ενώ αργότερα θα γίνει διαθέσιμο και στις εφαρμογές Uber και Uber Eats.

Τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ελέγχει και θα “εξελίσσει” η Uber Money είναι η πιστωτική και η χρεωστική κάρτα της Uber, το Uber Pay, το Uber Cash και οποιοδήποτε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν λανσάρει η εταιρεία μελλοντικά. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με σχετικό blog post, η ομάδα φέτος σχεδιάζει να ενσωματώσει στην εφαρμογή των οδηγών τον χρεωστικό λογαριασμό και τη χρεωστική κάρτα που προσφέρει η εταιρεία στις ΗΠΑ, και αργότερα να κάνει το ίδιο και σε άλλες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η Uber κάνει πολλά νέα βήματα, προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Μέσα στον Οκτώβριο, η εταιρεία εξαγόρασε την startup Cornershop, σε μια κίνηση που την φέρνει πιο κοντά στον χώρο της παράδοσης ειδών supermarket, ενώ ανακοίνωσε και το λανσάρισμα του Uber Works, μιας εφαρμογής που θα συνδέει περιστασιακά εργαζόμενους με εργοδότες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις