Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

White Fund: Νέο fund 20 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για medtech startups

Στα 20 εκατ. ευρώ “έκλεισε” το πρώτο fund του νέου, ιδιωτικού επενδυτικού ταμείου White Fund, το οποίο προορίζεται για medtech startups αρχικού σταδίου, και ειδικότερα βελγικές εταιρείες που αναπτύσσουν ιατρικές συσκευές.

Οι “ιδρυτές” του fund, Joanna Tyrekidis και Benoit Fellin, ανακοίνωσαν πιο συγκεκριμένα ότι με αυτά τα χρήματα πρόκειται να υποστηρίξουν δέκα βελγικές startups αρχικού σταδίου καθώς και ότι σκοπεύουν να “σηκώσουν” άλλα 10 εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το Tech.eu, σκοπό του White Fund δεν είναι μόνο να εισέλθει περισσότερη χρηματοδότηση στην έρευνα των ιατρικών συσκευών ή να ενισχυθεί το βελγικό οικοσύστημα medtech, αλλά και να δοθεί έμφαση και καθοδήγηση σε έναν αυστηρά ρυθμιζόμενο τομέα που αντιμετωπίζει συγκεκριμένες προκλήσεις και εμπόδια.

“Οι εταιρείες medtech έχουν τους δικούς τους κύκλους ζωής και οικονομικές πραγματικότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται προκλήσεις, ιδιαίτερα κανονιστικού χαρακτήρα, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν σε πολύ πρώιμο στάδιο…”, δήλωσαν οι Tyrekidis και Fellin. “Εκτός από τη χρηματοδότηση, θέλαμε λοιπόν να αναπτύξουμε ένα project που θα ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες αδυναμίες, τις οποίες γενικά μοιράζονται αυτές οι εταιρείες, σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης”.

Σε αυτό το πλαίσιο, το White Fund σκοπεύει να αναλαμβάνει δύο με τρία projects κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια, και να διαθέτει 2-3 εκατ. ευρώ σε κάθε startup. Θα δέχεται επιλεγμένες startups που θα έχουν τουλάχιστον ένα proof of concept της τεχνολογίας τους ενώ το χρονοδιάγραμμα για το “πολυπόθητο” exit έχει τοποθετηθεί στα πέντε με επτά χρόνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις