Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η JPMorgan “σπρώχνει” μεγάλες εταιρείες στο Fintech με νέο e-wallet

Η JPMorgan Chase δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon και η Airbnb να προσφέρουν στους πελάτες τους “εικονικούς” τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα πέρασε ένα χρόνο σχεδιάζοντας το e-wallet το οποίο διευκολύνει μεγάλες εταιρείες και προσφέρει στους πελάτες τους, τους λογαριασμούς που προαναφέραμε και συνοδευόμενα πλεονεκτήματα. Με αυτό τον τρόπο επωφελούνται και οι εταιρείες, αφού γλιτώνουν τέλη που χρεώνονται κατά την επεξεργασία των πληρωμών αλλά και η ίδια η JPMorgan, η οποία -υποχρεωτικά- θα αναλαμβάνει την επεξεργασία όλων των πληρωμών και την μετακίνηση των χρημάτων.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες σήμερα μπαίνουν όλο και περισσότερο στον τομέα των πληρωμών, η τράπεζα φαίνεται να θεώρησε ότι η καλύτερη της επιλογή ήταν να τις βοηθήσει. Αποφάσισε, σύμφωνα με την ίδια πηγή να “παραχωρήσει” έδαφος και να διασφαλίσει, ως αντάλλαγμα, την “υγεία” ενός τομέα που της απέφερε πέρυσι το ένα δέκατο των εσόδων της.

Η JPMorgan προσπαθεί ουσιαστικά να “τρέξει” για να συμβαδίσει με την εποχή όπου οι fintechs και οι τεχνολογικές εταιρείες που “μπαίνουν” στον τομέα των πληρωμών αυξάνονται σημαντικά και ανταγωνίζονται μεγάλα, παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ενδεικτικά του φαινομένου είναι ότι, σύμφωνα με νέα έρευνα της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, ένας στους τέσσερις οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες και εργαλεία πληρωμών σήμερα δεν είναι τραπεζικός!

«Το παραδοσιακό τραπεζικό οικοσύστημα αποδιοργανώνεται από fintechs αλλά και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες» αναφέρει η έρευνα, τονίζοντας ότι το «τοπίο» των πληρωμών συνεχίζει να αλλάζει λόγω της καινοτομίας, των αλλαγών στις προτιμήσεις των καταναλωτών, των νέων συστημάτων, μεθόδων αλλά και παικτών «που διαμορφώνουν το μέλλον των πληρωμών».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις