Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BASF εξαγόρασε την Γαλλική Sculpteo και “μπαίνει” πιο δυναμικά στο 3D Printing

Η BASF εξαγόρασε την Sculpteo, πάροχο υπηρεσιών 3D εκτύπωσης με έδρα τη Γαλλία, με στόχο να δημιουργήσει και να βγάλει στην αγορά νέα βιομηχανικά υλικά 3D εκτύπωσης εκ μέρους θυγατρικής της που ασχολείται αποκλειστικά με αυτόν τον τομέα.

Η Sculpteo ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια από τους Eric Carreel και Clément Moreau και πλέον έχει γραφείο τόσο στο Παρίσι όσο και στο Σαν Φρανσίσκο. Μετά τη συμφωνία, που αναμένεται να επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το διοικητικό προσωπικό της εταιρείας λέγεται ότι θα παραμείνει στη θέση του.

“Με την εξαγορά της Sculpteo, μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες και τους συνεργάτες μας ακόμη πιο γρήγορη πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις 3D εκτύπωσης. Επιπλέον, οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών”, δήλωσε σχετικά ο Dr. Dietmar Bender, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF 3D Printing Solutions.

Σήμερα, η Sculpteo προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών τρισδιάστατης εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένων 10 τεχνολογιών και περισσότερων από 75 υλικών και επιλογών τελικής επεξεργασίας. Η BASF με έδρα τη Γερμανία σκοπεύει να αναπτύξει την τρέχουσα πλατφόρμα της Sculpteo σε παγκόσμιο δίκτυο και υποστηρίζει ότι οι υπάρχοντες πελάτες και συνεργάτες της θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το κομμάτι της 3D εκτύπωσης για την περαιτέρω επέκταση των βάσεων πελατών και των “υλικών” δυνατοτήτων τους.

“Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην ομάδα της BASF και έτσι μπορούμε να επωφεληθούμε από το εξαιρετικό R&D της για να παρέχουμε στους πελάτες μας καινοτόμες λύσεις”, σχολίασε ο Clément Moreau, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sculpteo.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις