Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα Google Docs γίνονται “έξυπνα” με τη λειτουργία Smart Compose

Η Google “φέρνει” τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης, Smart Compose, την οποία πρόσθεσε πέρυσι στο Gmail, στα Google Docs.

Το εργαλείο το οποίο θα προστεθεί αρχικά σαν beta για τους χρήστες του G Suite στο διαδίκτυο (μόνο για domain administrators), θα προτείνει σχετικές φράσεις που βασίζονται στο περιεχόμενο αυτού που γράφει ο χρήστης, θα τον βοηθά να μειώσει τα ορθογραφικά και γραμματικά του λάθη αλλά και την επαναλαμβανόμενη χρήση λέξεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρήστης θα μπορεί να αποδεχτεί τις προτάσεις του Smart Compose, πατώντας το πλήκτρο Tab ή κάνοντας δεξί κλικ στο ποντίκι του. Αν πάλι δεν θέλει καν να τις βλέπει, μπορεί να απενεργοποιήσει τη λειτουργία, πηγαίνοντας στο μενού “Preferences” που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ένδειξη “Tools”.

Σημειώνουμε βέβαια, ότι η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στους προσωπικούς λογαριασμούς της Google, ωστόσο η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το νέο εργαλείο σε πιο ευρεία βάση και μάλιστα άμεσα.

Πώς λειτουργεί

Η λειτουργία Smart Compose χρησιμοποιεί μοντέλα μηχανικής μάθησης της Google για να κάνει προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης. Μελετά ουσιαστικά το περιεχόμενο που έχει γράψει κάποιος στο παρελθόν και προσωποποιεί κατά κάποιο τρόπο τις προτάσεις που κάνει, αν και η πλειοψηφία αυτών αποτελείται από απλές και κυρίως επαγγελματικές φράσεις που χρησιμοποιούνται κατά κόρον άλλωστε και στα emails.

Η προσθήκη του εργαλείου στα Google Docs θα δοκιμάσει κάπως τις “δυνάμεις” του, αφού θα έρθει αντιμέτωπο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και στυλ γραψίματος αλλά και περιεχομένου – δεδομένου ότι τα Google Docs χρησιμοποιούνται κυριολεκτικά για τα πάντα, από μια έκθεση, μέχρι μια λίστα και μια εργασία για το σχολείο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις