Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup d.Day 2019: Οι startups που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του ΣΕΠΕ

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Startups d.Day που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), στο πλαίσιο του digital economy forum 2019.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 30 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Τρεις από αυτές κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αποσπάσουν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή.

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν
Agroapps

Η Agroapps είναι μία εταιρεία που έχει ως στόχο να παρέχει βιώσιμες λύσεις για τον αγροτικό τομέα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορικής. Δημιουργήθηκε το 2015 ως spin-out, και σύντομα εξελίχθηκε σε μία εταιρεία με μεγάλο εύρος υπηρεσιών που καλύπτει σχεδόν κάθε καλλιέργεια και καλλιεργητική πρακτική.

Η ομάδα των ειδικών της διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην αγροτική συμβουλευτική και γνώσεις στη γεωπονική επιστήμη και, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα και τεχνικές πρόβλεψης, παρέχει υψηλής ακρίβειας εξατομικευμένη συμβουλευτική σε κάθε παραγωγό και για κάθε είδος καλλιέργειας, ανεξαρτήτως του μεγέθους της γεωργικής εκμετάλλευσης.

PiDust

Η PiDust προσομοιώνει φάρμακα, χημικές ουσίες, υλικά και κβαντικά συστήματα, αξιοποιώντας την κβαντική πληροφορική. Η ίδια ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί κβαντικούς υπολογιστές ως καινοτόμες πλατφόρμες για να λύσει άλυτα προβλήματα.

Ουσιαστικά, η startup προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πιο απαιτητικές υπολογιστικές προκλήσεις δημιουργώντας λογισμικό που επιτρέπει σε εφαρμογές να επωφελούνται συνεχώς από τις βελτιώσεις τόσο του κλασικού όσο και του κβαντικού hardware.

Η PiDust ήταν μία από τις 41 ομάδες που επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο 5o Demo Day του OK!Thess.

Cyclefi

Η Cyclefi είναι μια υπηρεσία επιβράβευσης η οποία παρέχει στον χρήστη ένα πακέτο με online προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια, επιβραβεύοντας την πρόθεση του να ανακυκλώσει.

Η ομάδα του Γιώργου Στέγγου ξεκίνησε το 2017 στο Orange Grove με την ιδέα της καταγραφής των απορριμμάτων που προορίζονται για ανακύκλωση, για κάθε αγοραστή της πορτοκαλί σακούλας που θα πρόσφερε η Startup, στα κεντρικά σημεία διαλογής των δήμων και των εταιρειών ανακύκλωσης από ειδικό προσωπικό.

Φέτος, μετά από μια σχετικά μακρά αλλά δημιουργική περίοδο, και με ένα pivot, η Cyclefi προχώρησε σε μεγάλη συνεργασία με τον Όμιλο Σαράντη “παντρεύοντας” το σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που έχει αναπτύξει με τις σακούλες Sanitas.

Μαζί δημιούργησαν τις νέες σακούλες απορριμμάτων για ανακύκλωση, “SANITAS Cyclefi”, τις οποίες όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κάποιος, τόσες περισσότερες προσφορές & εκπτώσεις αποκτά.

Οι εταιρίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Startups d.Day είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το προϊόν/λύση τους σε επενδυτές, επιχειρηματίες, συμβούλους επιχειρήσεων, να δικτυωθούν με ανθρώπους και εταιρείες, που μπορούν να τους βοηθήσουν στην προσπάθεια τους, ενώ για τους τρεις νικητές υπάρχουν επιπρόσθετα οφέλη, κυρίως όσον αφορά στην προβολή και στην προώθηση τους σε διεθνές επίπεδο.

Τα βραβεία στις τρεις διακριθείσες νεοφυείς επιχειρήσεις παρέδωσε η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις