Η Bunq φυτεύει ένα δέντρο για κάθε 100 ευρώ που ξοδεύονται με τη νέα κάρτα της

0

Η ολλανδική Fintech startup Bunq, που “μπήκε” πρόσφατα στην ελληνική αγορά, λανσάρει μια νέα μεταλλική κάρτα, που ονομάζεται Green Card, και προσφέρει ένα ιδιαίτερο είδος… επιβράβευσης. Για κάθε 100 ευρώ που θα ξοδεύονται με τη νέα κάρτα, αυτή θα φυτεύει ένα δέντρο!

Η “κατασκευή” μιας μεταλλικής κάρτας δεν είναι βέβαια ακριβώς αυτό που θα λέγαμε φιλική προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό και η εταιρεία φρόντισε η κάρτα να λήγει σε έξι χρόνια αντί για τέσσερα και να κατασκευάζεται από ανακυκλώσιμα υλικά.

Αν εξαιρεθούν αυτά, η νέα κάρτα λειτουργεί όπως και η Travel Card. Είναι ουσιαστικά μία Mastercard χωρίς τέλη συναλλάγματος. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τυπική συναλλαγματική ισοτιμία της Mastercard αλλά δεν προσθέτει κανένα τέλος, την ώρα που οι περισσότερες παραδοσιακές τράπεζες χρεώνουν 2 ή 3% για συναλλαγές εκτός συνόρων.

Η εταιρεία θεωρεί την κάρτα πιστωτική αλλά δεν λειτουργεί όπως οι συνηθισμένες πιστωτικές κάρτες. Για παράδειγμα, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν ήδη στον Bunq λογαριασμό του, και αν προσπαθήσει η συναλλαγή απορρίπτεται.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Bunq προσφέρει στους πελάτες της παραδοσιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς, όμως τους δίνει και τη δυνατότητα να παραγγείλουν κάποια από τις κάρτες κρατώντας τους υπάρχοντες τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 

 

Share.

About Author

Newsroom

Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.

Comments are closed.