Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bunq Travel Card: Η νέα κάρτα που “καταργεί” τα τέλη συναλλάγματος

Η Ολλανδική FinTech Startup Bunq «κυκλοφορεί» ένα νέο προϊόν προκειμένου να μειώσει τα τραπεζικά τέλη.

Πρόκειται για την Bunq Travel Card, μία Mastercard χωρίς τέλη συναλλάγματος. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τυπική συναλλαγματική ισοτιμία της Mastercard αλλά δεν προσθέτει κανένα τέλος. Οι περισσότερες παραδοσιακές τράπεζες χρεώνουν 2 ή 3% για συναλλαγές εκτός συνόρων.

Παρόλο που δεν υπάρχει χρέωση για τις ξένες συναλλαγές, ο χρήστης πληρώνει υποχρεωτικά 0,99 ευρώ για κάθε ανά ανάληψη από ΑΤΜ. Επίσης, η παραγγελία της κάρτας κοστίζει 9,99 ευρώ, χωρίς όμως κάποια μηνιαία συνδρομή.

Η εταιρεία θεωρεί την κάρτα πιστωτική και όχι prepaid. Βέβαια ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν ήδη στον Bunq λογαριασμό του, και αν προσπαθήσει η συναλλαγή απορρίπτεται. Ωστόσο θεωρείται πιστωτική με την έννοια ότι γίνεται δεκτή παντού, σε αντίθεση με πολλές prepaid. Βέβαια, ότι και να αναφέρει η εταιρεία πρόκειται για μια χρεωστική κάρτα με βασικό ανταγωνιστή τη Revolut.

Η κάρτα υποστηρίζεται από την εφαρμογή Bunq, στην οποία ο χρήστης μπορεί να προσθέσει τον λογαριασμό του. Στη συνέχεια, έχει τη δυνατότητα να στείλει ή να λάβει χρήματα από άλλους χρήστες του Bunq ή να «παγώσει» οποιαδήποτε στιγμή την κάρτα του. Η εφαρμογή επίσης ενημερώνει τον χρήστη με ειδοποίηση κάθε φορά που γίνεται μια συναλλαγή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις