Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία BMW και Jaguar Land Rover για την ανάπτυξη νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων

Ο όμιλος BMW και η Jaguar Land Rover συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων “νέας γενιάς”.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες επιβεβαίωσαν τη συνεργασία την Τετάρτη, δηλώνοντας ότι η σύμπραξή τους είναι κομβική για τη μετάβαση της βιομηχανίας από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα σε οχήματα που είναι αυτόνομα, διασυνδεδεμένα και ηλεκτρικά.

Η BMW και η Jaguar δήλωσαν επίσης ότι σχεδιάζουν να επωφεληθούν από την αποτελεσματικότητα και την εξοικονόμηση κόστους που προκύπτει από την κοινή έρευνα και ανάπτυξη και τον προγραμματισμό της παραγωγής.

Εκπρόσωπος της JLR αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια τους, όταν ρωτήθηκε αν η Jaguar θα «επιμείνει» στο μοντέλο του πρώτη της αποκλειστικά ηλεκτροκίνητου οχήματος, I-Pace. Το μόνο που δήλωσε είναι ότι αυτή η συνεργασία θα ωφελήσει τα μελλοντικά οχήματα των δύο εταιρειών.

Η συνεργασία BMW-Jaguar ακολουθεί πολυάριθμες άλλες «συμμαχίες», εταιρικές σχέσεις ακόμα και προτάσεις συγχωνεύσεων αυτοκινητοβιομηχανιών, που επιθυμούν να μοιράζονται πόρους, τεχνολογία και έξοδα. Για παράδειγμα, η Volkswagen και η Ford Motor Co. συνεργάζονται για την κατασκευή εμπορικών οχημάτων. Επίσης, η Fiat Chrysler έκανε πρόταση συγχώνευσης τον Μάιο στη Renault την οποία όμως απέσυρε στη συνέχεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.
Αλλά και BMW – Daimler σκοπεύουν να επενδύσουν 1 δισ. ευρώ για την προώθηση υπηρεσιών αστικών μεταφορών κατά τα επόμενα χρόνια, μια και θα ενοποιήσουν τις υπηρεσίες τους σε πέντε κατηγορίες, δημιουργώντας πέντε κοινά Ventures: Reach Now, Charge Now, Park Now, Free Now και Share Now. Στο Free Now περιλαμβάνεται και η δική μας Beat αλλά και η Hive.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις