Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Έως τις 22/12 οι αιτήσεις για το MITEF Greece Startup Competition 2020!

Για 6η συνεχή φορά διοργανώνεται φέτος ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition, με στόχο τη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση, αλλά και τη διεθνή προβολή των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στο χώρο της Τεχνολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους για τον διαγωνισμό ηλεκτρονικά, από τις 11 Νοεμβρίου έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2019, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία.

Ο φετινός διαγωνισμός αποτελείται από τρεις διαφορετικές θεματικές κατηγορίες: General, Energy και Maritime.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία μέσω της ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων (Business skills workshops), αλλά και να λάβουν Επαγγελματική καθοδήγηση (Mentoring) από επαγγελματίες διεθνούς αναγνώρισης και κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες συνέργειες, που θα συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή τους πορεία στη διεθνή αγορά.

Στην ενότητα του “Energy”, το MIT Enterprise Forum Greece συνεργάζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, τα οποία θα είναι αποκλειστικός χορηγός, στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου ΕΛΠΕ αναφορικά με την Καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες στον χώρο της ενέργειας.

Ο διαγωνισμός “Maritime” οργανώνεται σε συνεργασία με το Athens Maritime Innovation Center, το Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας με επίκεντρο τη Ναυτιλία και τη γαλάζια οικονομία.

Οι δύο ενότητες “Energy” & “Maritime” θα λειτουργήσουν παράλληλα με τη θεματική κατηγορία “General” Τεχνολογικής καινοτομίας, η οποία λειτουργεί επί σειρά ετών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και να συνεργαστούν με ειδήμονες δύο εστιασμένων και ιδιαίτερα απαιτητικών κλάδων.

Τα έπαθλα

Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων και η προβολή τους διεθνώς, μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum.

Οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στη δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece, η οποία πλέον αποτελείται από περισσότερα από 140 ελληνικά startups που έχουν ολοκληρώσει το διαγωνιστικό τμήμα τα προηγούμενα έτη, καθώς και σε ένα ευρύτερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα τη Βοστώνη των Η.Π.Α. Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα και υποστηρικτικές υπηρεσίες, που θα συνδράμουν σημαντικά στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρείας τους.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας ακολουθεί τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών που διοργανώνει το ΜΙΤ Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τους ακόλουθους συνδέσμους, προκειμένου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις