Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εταιρεία “πίσω” από ρομπότ-μπάρμαν πληρώνει τους ανθρώπους που απολύονται εξαιτίας του!

Η Makr Shakr είναι μία startup που έχει δημιουργήσει ένα ρομπότ – μπάρμαν και έχει ανοίξει “ρομποτικά μπαρ” σε Λονδίνο και Μιλάνο. Η εταιρεία ουσιαστικά αντικαθιστά τον συμβατικό μπάρμαν με ένα έξυπνο σύστημα, αποτελούμενο από δύο “χέρια” τα οποία παρασκευάζουν ποτά και κοκτέιλ.

Η Makr Shakr, η οποία διαθέτει το σύστημα για πώληση και ενοικίαση, ισχυρίζεται ότι ο πελάτης απλά “σχεδιάζει” το ποτό του και τα ρομποτικά αυτά χέρια, “το κάνουν πραγματικότητα”. Και μπορεί όλα αυτά να ακούγονται συναρπαστικά, ωστόσο όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το σύστημα της “απειλεί” πολλούς εργαζόμενους σε αυτόν τον τομέα. Η εταιρεία προφανώς το γνωρίζει από τη στιγμή που το δημιούργησε, όμως τώρα, με μια πρωτοφανή κίνηση, αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό.

Η Makr Shakr ανακοίνωσε ότι θα παρέχει μηνιαία επιδόματα σε πραγματικούς μπάρμαν που “απειλούνται” από την εφεύρεσή της! Οι λεπτομέρειες γύρω από την απόφαση αυτή είναι ακόμα κάπως συγκεχυμένες και το Digital Trends, το οποίο μεταδίδει την είδηση, αναφέρει ότι μπορεί να πρόκειται για ένα επικοινωνιακό κόλπο. Ωστόσο, η εταιρεία έχει ήδη επιλέξει τον πρώτο μπάρμαν στον οποίο θα χορηγήσει μηνιαίο επίδομα 1,000 δολαρίων: Πρόκειται για έναν 50χρονο Αμερικανό, ο οποίος, σύμφωνα με την Makr Shakr, τώρα θα μπορέσει να κυνηγήσει το όνειρό του που είναι η ζυθοποιία.

Πέραν αυτού, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε άλλο που να μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το σκεπτικό της εταιρείας. Είναι σίγουρα θετικό ότι μια τεχνολογική εταιρεία αναγνωρίζει το κόστος της αυτοματοποίησης, ωστόσο πριν “κριθεί” η κίνησή της αυτή, θα πρέπει να μάθουμε πώς θα επιλέγει τους ανθρώπους που θα χρηματοδοτεί, για πόσο καιρό θα τους βοηθά οικονομικά, ή… αν θα το κάνει όντως τελικά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις