Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτή η είναι η Startup που επενδύουν Jay-Z, Serena Williams και Caris LeVert

H Kopi Kenangan, μια αλυσίδα καφέ στην Ινδονησία, εξασφάλισε πρόσθετη χρηματοδότηση από τα funds των Jay-Z, Serena Williams και τον μπασκετμπολίστα Caris LeVert – μεταξύ άλλων. Πρόκειται για μια επέκταση του Α’ Γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας, ο οποίος έφτασε τα 20 εκατ. δολάρια, με την Sequoia India να ηγείται.

Η Kopi Kenangan ιδρύθηκε το 2017 και φιλοδοξεί να καλύψει το χάσμα μεταξύ του καφέ υψηλής ποιότητας που σερβίρεται σε διεθνείς αλυσίδες καφέ, του οποίου το κόστος είναι πέρα από αυτό που οι περισσότεροι Ινδονήσιοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά, και του στιγμιαίου καφέ που πωλείται σε πολλούς πάγκους στους δρόμους.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 18 πόλεις και 200 καταστήματα στη χώρα, “γεμίζοντας” περισσότερα από 3 εκατομμύρια ποτήρια καφέ κάθε μήνα. Υποστηρίζει επίσης ότι είναι ήδη κερδοφόρα και έχει αυξήσει τα έσοδα της κατά 20 φορές από πέρυσι – που έκλεισε τον γύρο seed χρηματοδότησής της, ύψους 8 εκατ. δολαρίων, του οποίου είχε ηγηθεί η Alpha JWC Ventures.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Kopi Kenangan, σχεδιάζει να προσθέσει πάνω από χίλια νέα καταστήματα στο δίκτυό της τα επόμενα δύο χρόνια και να επεκταθεί στην Νοτιοανατολική Ασία. “Έχουμε προχωρήσει πολύ από την αρχή μας, δύο χρόνια πίσω, και θέλουμε να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας στην Ινδονησία και σε άλλες αγορές”, δήλωσε σχετικά ο Edward Tirtanata, συνιδρυτής και CEO της Kopi Kenangan.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις