Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Xiaomi θα επενδύσει 7 δισ. δολάρια σε AI και 5G

Ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, δεσμεύθηκε να επενδύσει περισσότερα από 7 δισ. Δολάρια σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και 5G για τα επόμενα πέντε χρόνια, προκειμένου να αποκτήσει ηγετική θέση και στους δύο αυτούς τομείς.

Ο Lei έκανε την ανακοίνωση σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το πενταετές σχέδιο.

Ανέφερε ότι η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας πρέπει να μεταμορφώσει το πλεονέκτημά της στην Τεχνητή Νοημοσύνη στο Internet of Things (AIoT) αλλά και στην λεγόμενη  “έξυπνη καθημερινότητα” (Smart Life) σε μια “απόλυτη νίκη στην σκηνή της Τεχνητής Νοημοσύνης και να εδραιώσει την πρωτιά στις έξυπνες συσκευές”.

Η επένδυση προφανώς θα βασιστεί στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Xiaomi πέρυσι, όπου ο Lei υποσχέθηκε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων σε AI και έξυπνες συσκευές.

Ο μεγάλος Κινέζος κατασκευαστής Smartphones έχει διαφοροποιήσει αρκετά τα τεχνολογικά του προϊόντα με την πάροδο των ετών μια και πλέον προσφέρει εκατοντάδες προϊόντα αλλά και υπηρεσίες, από μαγειρικά σκεύη ρυζιού και ηλεκτρικά σκούτερ μέχρι και smartwatch.

Για το 2020, η Xiaomi σχεδιάζει να διαθέσει τουλάχιστον 10 5G τηλέφωνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις