Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Έξυπνο” κράνος ακούει, μιλάει και αν χρειαστεί… καλεί ασθενοφόρο!

H Jarvish, Startup με έδρα την Ταιβάν, δημιούργησε ένα “έξυπνο” κράνος που προορίζεται για χρήση σε διασυνδεδεμένα οχήματα.

Το κράνος φέρει ενσωματωμένη HD κάμερα, έναν αισθητήρα που ανιχνεύει αν το κράνος έχει φορεθεί, ηχοσύστημα surround, σύστημα ελέγχου φωνής και μία οθόνη που επιτρέπει στον οδηγό να αναζητά πληροφορίες καθώς οδηγεί. Επιπλέον, το κράνος έχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Για λόγους ασφαλείας, το κράνος δεν έχει μπαταρία λιθίου όπως οι περισσότερες εμπορικές συσκευές αλλά κεραμική μπαταρία, η οποία είναι λιγότερο επικίνδυνη (από άποψη εκρήξεων). “Σε αντίθεση με άλλες κινητές συσκευές, τα έξυπνα κράνη πρέπει να παρέχουν όχι μόνο υψηλή απόδοση και προηγμένη τεχνολογία, αλλά και ασφάλεια. Επομένως, έχουμε μελετήσει τους κανονισμούς ασφάλειας σε διάφορες χώρες…”, δήλωσε ο Jeremy Lu, co-founder της Jarvish.

Από άποψη δυνατοτήτων, το κράνος επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιήσει κορυφαίους ψηφιακούς βοηθούς, όπως οι Siri, Google Assistant και Alexa για να πραγματοποιήσει κλήσεις, να ενεργοποιήσει υπηρεσίες πλοήγησης, να ακούσει μουσική ή να παίξει ένα live βίντεο (!) από το Facebook, χωρίς καν να χρησιμοποιήσει τα χέρια του.

Για να γίνει ακόμα πιο απλό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει και τον δικό της ψηφιακό βοηθό, σχεδιασμένο ειδικά για σενάρια οδήγησης. Σε περίπτωση ατυχήματος για παράδειγμα, ο φωνητικός βοηθός της εταιρείας ρωτά τον οδηγό αν χρειάζεται να καλέσει ασθενοφόρο! Το κράνος έχει επίσης τη δική του εφαρμογή, μέσα από την οποία λαμβάνει ενημερώσεις για κάθε είδους πληροφορία, από τον καιρό έως τα κοντινά πρατήρια καυσίμων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μόλις τα έξυπνα κράνη υιοθετηθούν ευρέως, τα δεδομένα που συλλέγουν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να βελτιώσουν την κίνηση στους δρόμους και να συμβάλλουν στην κατασκευή έξυπνων πόλεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις