“Άνοιξαν” οι αιτήσεις για το πρόγραμμα StarShip του EIT Health

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation & Technology, ΕΙΤ) που απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους του κλάδου υγείας, είναι ανοικτό για την υποβολή συμμετοχών μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2020.

Ο λόγος για το πρόγραμμα StarShip, το οποίο αποτελεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία του EIT Health σε συνεργασία με κορυφαίους ευρωπαίους βιομηχανικούς εταίρους στον τομέα της υγείας, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Coimbra, το IESE Business School, το RISE (Ινστιτούτο Ερευνών της Σουηδίας), το Instituto Pedro Nunes και 7 συνεργαζόμενες εταιρείες.

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα διαφορετικών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, το StarShip αποτελεί μια ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με την καινοτομία στον τομέα της υγείας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο βιομηχανικό και ερευνητικό περιβάλλον και να συνεργαστούν με καινοτόμες εταιρίες μέσα σε πολύ ικανές και διεπιστημονικές ομάδες εργασίας, συμβάλλοντας ενεργά στην επίλυση μιας πραγματικής βιομηχανικής πρόκλησης.

Σε αυτές τις πολυεπιστημονικές ομάδες, οι υποψήφιοι θα αναπτύξουν απαντήσεις σε συγκεκριμένες προκλήσεις, τις οποίες θα επικυρώσουν σε πραγματικό περιβάλλον, με την καθοδήγηση της ακαδημαϊκής ομάδας StarShip. Το αποτέλεσμα του StarShip θα είναι η ανάπτυξη ή/και η σημαντική συμβολή – σε προϊόντα ή υπηρεσίες που σχετίζονται με την αγορά σε συνεργασία με τον βιομηχανικό εταίρο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) που είναι ο πόλος-Hub του EIT-Health στην Ελλάδα (κ. Γιώργο Μέγα [email protected], και Δρ. Χριστίνα Πασκουάλ, [email protected]) ή να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο https://www.starship.eithealth.eu/.

Με πληροφορίες από ekt.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις