Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

1 εκατ. δολάρια και… κάποια Model 3 προσφέρει η Tesla σε όποιον την “χακάρει”

Η Tesla συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στον διαγωνισμό hacking, Pwn2Own, και προσφέρει έπαθλα αστρονομικής αξίας σε όσους καταφέρουν να εντοπίσουν “ελαττώματα” στα οχήματά της.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να προσφέρει 1 εκατ. δολάρια και κάποια αυτοκίνητά της (Model 3) στους πιο ικανούς hackers. Φέτος, ο διαγωνισμός θα είναι πιο δύσκολος, γι’ αυτό και θα έπαθλα θα είναι αρκετά υψηλότερα, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Πέρυσι, η Tesla είχε συμμετάσχει ξανά στον διαγωνισμό, ο οποίος λαμβάνει χώρα – και φέτος – στο Βανκούβερ. Η εταιρεία προσέφερε ένα Model 3 σε όποιον κατάφερνε να βρει και να εκμεταλλευτεί ορισμένα τρωτά σημεία στο σύστημα του οχήματος.

Μια ομάδα αποτελούμενη από δύο hackers εστίασε το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του. Πράγματι, η ομάδα έφυγε με ένα ολοκαίνουριο Model 3.

Αυτού του τύπου οι διαγωνισμοί, βοηθούν την Tesla να δοκιμάσει και να βελτιώσει τα συστήματα ασφαλείας της, τα οποία άλλωστε καθίστανται όλο και πιο σημαντικά όσο τα αυτοκίνητα εξελίσσονται. Γι’ αυτό επιστρέφει στο event και φέτος, και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερα έπαθλα.

Σημειώνεται ότι το φετινό Pwn2Own πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις