Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ΜeXOXO “γιορτάζει” την υποστήριξη 5000 γυναικών

Πριν από μερικά χρόνια, η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO και founder της MeXOXO, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει γυναίκες και νέους σε θέματα επιχειρηματικότητας, είχε θέσει ένα στόχο: να βοηθήσει 5000 γυναίκες έως το 2020. Σήμερα, πριν καν κλείσει πρώτος μήνας της νέας χρονιάς, η MeXOXO ανακοίνωσε ότι κατάφερε να πετύχει αυτόν τον στόχο!

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Λιβιεράτου, στο κέντρο της Αθήνας, η επικεφαλής της ομάδας μαζί με συνεργάτες, υποστηρικτές και εθελοντές, μίλησαν για την πορεία του εγχειρήματος από το 2013 μέχρι σήμερα και το “ορόσημο” των 5000 γυναικών. Η Ελπίδα Κόκκοτα, αφηγήθηκε την ιστορία της MeXOXO, που ξεκίνησε από το μακρινό Μεξικό, και μίλησε για το όραμά της να βοηθήσει όσες περισσότερες γυναίκες μπορεί.

Τόνισε επίσης την ανάγκη που υπάρχει στην χώρα μας για ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και την υποστήριξη που βρήκε, ερχόμενη στην Ελλάδα, από μεγάλες εταιρείες και φορείς. Απόδειξη του τελευταίου είναι η παρουσία της Coca Cola αλλά και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στην εκδήλωση. Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής, η Coca Cola έχει στηρίξει την MeXOXO από το ξεκίνημά της στην χώρα μας ενώ και η ΓΓΟΠΙΦ είναι στο πλευρό της και προσδοκά “μελλοντικές συνέργειες”.

Για την MeXOXO μίλησε, επίσης, ο Γιάννης Τσάκαλος, στέλεχος επιχειρήσεων του ξενοδοχειακού κλάδου, η Χριστίνα Μπόμπα, digital content creator, και η Διάνα Βουτυράκου, founder της Unique Minds και μία από τις γυναίκες που έχει υποστηρίξει η MeXOXO. Και αυτοί με τη σειρά τους, τόνισαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει μιας οργάνωση σαν τη συγκεκριμένη στη χώρα μας αλλά και για τις μεγάλες προοπτικές που έχει.

Μετά το τέλος των ομιλιών, η Ελπίδα Κόκκοτα απάντησε σε ερωτήσεις από κοινό και δημοσιογράφους. Με την ευκαιρία, υπενθύμισε ότι στη MeXOXO, μπορεί να ενταχθεί οποιαδήποτε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας, “αρκεί να θέλει πραγματικά να ξεκινήσει/υποστηρίξει την επιχείρησή της”, ενώ μίλησε και για τις δράσεις και τον τρόπο γενικότερα με τον οποίο η οργάνωση υποστηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Σε ερώτηση για τον επόμενο στόχο – ορόσημο, η founder της MeXOXO δεν θέλησε να αποκαλύψει έναν ακριβή αριθμό, όπως το #5000by2020, όμως είπε ότι ο αριθμός γυναικών που στοχεύει να υποστηρίξει μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι αρκετά μεγάλος και… θα ξεκινάει από 5. Η επίσημη “αποκάλυψη” του νέου αυτού στόχου δεν θα αργήσει, όπως εξήγησε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις