Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΤΕπ επενδύουν 200 εκατ. ευρώ στον διαστημικό τομέα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και επενδύουν από κοινού 200 εκατ. ευρώ στον διαστημικό τομέα της ΕΕ, με στόχο να υποστηρίξουν καινοτομίες στον κλάδο.

Από τα χρήματα αυτά, τα 100 εκατ. ευρώ επενδύονται στο InnovFin Space Equity Pilot, ένα πιλοτικό πρόγραμμα κάτω από την “ομπρέλα” του InnovFin, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για την υποστήριξη Ευρωπαϊκών ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαστήματος.

Το πρόγραμμα αυτό πρόκειται να επενδύσει σε VCs σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία υποστηρίζουν εταιρείες που εμπορευματοποιούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες στον συγκεκριμένο τομέα. Το πρώτο VC που επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το Primo Space, ένα επενδυτικό όχημα από την Ιταλία, το οποίο θα επενδύσει σε projects αρχικού σταδίου, proof-of-concept και εταιρείες που εμπορευματοποιούν διαστημικές τεχνολογίες στην Ιταλία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ τα οποία διαθέτουν οι ευρωπαϊκοί φορείς στον συγκεκριμένο τομέα, “πάνε” με τη μορφή δανείου στην ArianeGroup, με στόχο την εμπορευματοποίηση του Ariane 6. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Διαστημικής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Ambroise Fayolle, υπέγραψε συμφωνία με τον Andre-Hubert Roussel, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ArianeGroup, επισφραγίζοντας την επένδυση.

Η ArianeGroup, πρώην Airbus Safran Launchers, είναι μια κοινοπραξία της Airbus και του γαλλικού ομίλου Safran, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αεροδιαστημικής, της άμυνας και της ασφάλειας. Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και η παραγωγή του προαναφερθέντος Ariane 6. Το Ariane 6 είναι ένα όχημα εκτόξευσης που αναπτύσσει η εταιρεία υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Η πρώτη του δοκιμαστική πτήση είναι προγραμματισμένη για το 2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις