Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Robotex: Το παγκόσμιο φεστιβάλ ρομποτικής “έρχεται” στην Ελλάδα

To Robotex Greece 2020, το μεγαλύτερο festival ρομποτικής στον πλανήτη έρχεται στην Ελλάδα στις 4 & 5 Απριλίου 2020, στο Σεράφειο.

Τα τελευταία 17 χρόνια το Robotex International αποτελεί το φεστιβάλ-θεσμό που λαμβάνουν μέρος πάνω από 25.000 επισκέπτες & 1300 ρομπότ από όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην Κύπρο με μεγάλη επιτυχία και φέτος διοργανώνεται και στην Ελλάδα.

Στο Robotex πραγματοποιείται διαγωνισμός ρομποτικής σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, έκθεση εντυπωσιακών ρομπότ, ομιλίες και workshops γύρω από τον τομέα. Όλοι όσοι αγαπούν τη ρομποτική στην Ελλάδα θα συγκεντρωθούν σε ένα διήμερο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι από 5 έως 105 ετών είτε ως διαγωνιζόμενοι είτε ως επισκέπτες.

Για να συμμετέχει κανείς στο διαγωνιστικό κομμάτι, αρκεί να διαλέξει την κατηγορία στην οποία ανήκει το ρομπότ που έχει φτιάξει με την ομάδα του και να δηλώσει συμμετοχή στο www.robotex.gr στον αντίστοιχο αγώνα. Οι προκλήσεις αφορούν τις κατηγορίες: Line Following και Enhanced Line Following, Sumo, Folkrace, Colour Picking, Maze Solving, Educational Firefighting και Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας. Οι αιτήσεις συμμετοχής με ρομπότ θα διαρκέσουν έως τις αρχές Μαρτίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πότε & Που: 4 & 5 Απριλίου 2020, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων (Πέτρου Ράλλη & Πειραιώς 160, Αθήνα), 10.00-20.00

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις